УДЦР видав усі дозвільні документи для забезпечення розгортання мережі 4G у діапазоні 2,6 ГГц

УДЦР видав усі дозвільні документи, які були замовлені операторами для забезпечення розгортання мережі 4G у діапазоні 2,6 ГГц.

Про це в коментарі прес-службі УДЦР заявив директор з питань радіочастотних присвоєнь Євген Мирзаков.

«Як і обіцяв УДЦР громадськості, ми відповідально виконали свою частину роботи із забезпечення старту впровадження в Україні технології зв’язку 4-го покоління у діапазоні 2,6 ГГц. За результатами розрахунків електромагнітної сумісності та погоджень з Генеральним штабом Збройних Сил України, фахівці підприємства своєчасно оформили та видали усі, навіть з певними технічними обмеженнями, дозвільні документи, які на початку березня 2018 року були замовлені операторами телекомунікацій для забезпечення першої черги розгортання новітніх мереж», – розповів Євген Мирзаков.

Він також зазначив, що незважаючи на значні обсяги завдань на прорахунок електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів інших радіотехнологій, темпи роботи фахівців УДЦР з опрацювання наступних заявок від операторів по 4G/LTE залишаться такими же високими.

Наприклад, станом на 06.04.2018, фахівцями департаменту радіослужби опрацьовано та видано операторам мобільного зв’язку понад 22 900 висновків щодо ЕМС та 22 100 дозволів на експлуатацію РЕЗ стандарту 3G/UMTS.

Джерело