Визнано винними льотчиків, які порушили правила польотів, що призвело до загибелі 5 парашутистів

У червні 2012 року, під час виконання польоту з метою десантування парашутистів в районі аеродрому «Бородянка» сталася катастрофа повітряного судна, на борту якого знаходилось 2 члени екіпажу та 20 пасажирів.

Після зіткнення з землею сталось часткове руйнування повітряного судна, що призвело до загибелі 5 осіб, а решта потерпілих отримала тілесні ушкодження різного ступеню.

Встановлено, що командир та другий пілот повітряного судна порушили правила безпечного виконання польотів, в результаті чого сталась катастрофа.

У березні 2013 року затверджений прокурором прокуратури з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері в Київській області обвинувальний акт за ч.3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що спричинило загибель людей) КК України направлено до Бородянського районного суду для розгляду по суті.

Державне обвинувачення у справі підтримували працівники прокуратури з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері в Київській області, а з січня 2015 року, у зв’язку з ліквідацією транспортної прокуратури, державне обвинувачення підтримували працівники Бородянського відділу Фастівської місцевої прокуратури.

В березні 2018 року закінчено тривалий судовий розгляд кримінального провадження. Після видалення суду до нарадчої кімнати 03 квітня 2018 року проголошено вирок, за яким командира та другого пілота повітряного судна визнано винними в вказаному злочині та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк відповідно 7 та 6 років.

Джерело

Автор