Зрада і перемога тижня. 22-28 липня

ЗРАДА

Народний депутат Надія Савченко (фракція “Батьківщина”) висловила думку, що Україні і бойовикам з терористичних угруповань, які контролюють низку окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), необхідно почати діалог і в майбутньому пробачити одне одного.

В Україні з початку року під час пожеж загинула 891 людина, ще 649 постраждали.

В Україні з початку року на водоймах загинуло майже 780 осіб.

Перший добровольчий мобільний шпиталь (ПДМШ) імені Миколи Пирогова призупинив співпрацю зі Збройними силами України у зв’язку з бездіяльністю армії у легалізації роботи медиків-добровольців.

Активісти розповіли, як корупціонери навчилися обманювати систему закупівель Prozorro.

Суд зняв арешт з акцій Ставицького в компанії “Укрнафтобуріння”.

Прокуратура Київської області не змогла повернути у державну власність тисячі гектарів лісів під Києвом, які за часів Януковича отримали люди генпрокурора Віктора Пшонки, віце-прем’єра Сергія Арбузова та інших.

ПЕРЕМОГА

Кабінет міністрів України призначив на посаду заступника міністра охорони здоров’я України волонтера, директора гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців Уляну Супрун.

Міністерство освіти і науки України заявляє про початок роботи з 1 вересня 139 нових опорних шкіл у 24 областях.

На рахунки Донецької області для відновлення Донбасу вже надійшли 2,2 млрд гривень коштів загального фонду. Будівельні проекти вже затверджені, а підрядники всіх робіт будуть визначатися тільки за допомогою системи Prozorro.

США передали Україні партію безпілотників вартістю понад 12 млн доларів.

Хресна хода, організований Українською православною церквою (Московського патріархату), закінчилася. Провокацій і сутичок вдалося уникнути завдяки, зокрема, проведеній профілактиці і запроваджених заходах безпеки, однак шестеро осіб було затримано.

Радник міністра МВС України, депутат “Народного фронту” Антон Геращенко повідомив про проведену на Донбасі спецоперацію “Гейша”. Спеціалісти “Миротворця” тривалий час листувалися з агентурою ОРДО від імені одного з командирів бойовиків. Списки передано СБУ, вже є затримані.

Нідерландська компанія “Юзгаз” (Yuzgas B.V.) виграла конкурс на реалізацію проекту з видобутку сланцевого газу на Юзівській площі на сході України, де раніше планувала займатися видобутком нідерландсько-британська нафтогазова компанія Shell.

Національний банк України (НБУ) з 29 липня знижує облікову ставку до 15,5% з 16,5%.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

 

Автор