ГПУ оголошено підозру особам винним у обстрілах будинків мирного населення та цивільної інфраструктури (фото)

Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях Генеральної прокуратури України в ході досудового розслідування кримінального провадження за фактами порушення Збройними Силами Російської Федерації, а також підконтрольними їм представниками терористичної організації «ДНР» законів та звичаїв війни, 06.03.2018 оголошено підозру заступнику командира 9 окремого мотострілецького полку морської піхоти 1 Армійського корпусу «ДНР», у вчиненні особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що вказаній особі було доручено здійснення збройного опору силам АТО, а також віддання наказів про проведення артилерійських обстрілів об’єктів цивільної інфраструктури та помешкань мирного населення. Реалізуючи свої злочинні наміри, за попередньою змовою з невстановленими на даний час керівниками терористичної організації «ДНР», представниками влади Російської Федерації та Збройних Сил Російської Федерації цей громадянин з метою залякування цивільного населення, формування у населення негативної думки щодо державної влади України, із застосуванням важкого артилерійського озброєння, боєприпасів протягом травня-серпня 2017 року віддавав та організував виконання наказів невстановленими на даний час особами з числа особового складу артилерійського підрозділу 9 окремого мотострілецького полку морської піхоти 1 Армійського корпусу «ДНР» на вчинення обстрілів території Волноваського району Донецької області.

В результаті зазначених злочинних дій вказаного громадянина та інших його співучасників, пошкоджено та зруйновано 8 житлових будинків фізичних осіб, завдано шкоди майну юридичних осіб.

Крім того, 06.03.2018 оголошено підозру заступнику командира 5 окремої мотострілецької бригади 1 Армійського корпусу «ДНР», у вчиненні особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 437 КК України.

Встановлено, що вказаній особі було доручено здійснення збройного опору силам АТО, а також віддання наказів про проведення артилерійських обстрілів об’єктів цивільної інфраструктури та помешкань мирного населення. Реалізуючи свої злочинні наміри, за попередньою змовою з невстановленими на даний час керівниками терористичної організації «ДНР», представниками влади Російської Федерації та Збройних Сил Російської Федерації він з метою залякування цивільного населення, формування у населення негативної думки щодо державної влади України, із застосуванням важкого артилерійського озброєння, боєприпасів на протязі червня 2017 року віддавав та організував виконання наказів невстановленими на даний час особами з числа особового складу артилерійського підрозділу 5 окремої мотострілецької бригади 1 Армійського корпусу «ДНР» на вчинення обстрілів території Волноваського району Донецької області.

В результаті зазначених злочинних дій вказаного громадянина та інших його співучасників, пошкоджено та зруйновано 2 житлових будинки.

З урахуванням великого суспільного резонансу злочинів, наразі проводиться цілеспрямоване та наступальне документування злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку аби кожен, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини.

Джерело

Автор