Інформація щодо ускладнення погодних умов в окремих областях України (станом на 19 годину 1 березня) (фото, відео)

Станом на 19 годину 1 березня , спостерігається сніг у Житомирській та Кіровоградській областях.
Невеликий сніг у Вінницькій, Київській, Миколаївській, Полтавській, Черкаській, Чернігівській областях та м. Києві.
У Миколаївській області місцями пориву вітру до 20 м/с.

Залишається обмеженим в’їзд великогабаритних транспортних засобів до міст Кропивницький та Миколаїв.

Обмежено рух великогабаритних транспортних засобів на ділянках доріг:
Київська область: на всіх під`їздах до м. Києва;
Одеська область: М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (км 17+555-км 55+550); Н-33 Одеса – Б.-Дністровський – Монаші (км 8+403-км 104+540).
Миколаївська область: М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ (в районі смт Коблево);

Обмежено рух великогабаритних транспортних засобів на ділянках доріг:
Київська область (на всіх під`їздах до м. Києва)
Житомирська область (3 ділянки)
М-06 Київ – Чоп;
М-07 Київ – Ковель – Ягодин;
М-21 Виступовичі – Житомир – М.Подільський у напрямку Київської області.
Миколаївська область (1 ділянка)
М-14 від межі Одеської області до м. Миколаїв.
Херсонська область (1 ділянка)
Т-04-03 Мар’янське – Берислав – /Р-47/ км 3+868 – км 98+786.
Одеська область ( 2 ділянки)
М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (км 17+555-км 55+550);
Н-33 Одеса – Б.-Дністровський – Монаші (км 8+403-км 104+540).

З метою забезпечення сталого транспортного сполучення в Харківській області задіяно БАТ-2 Навчального центру ОРС ЦЗ ДСНС, у Миколаївській області – ІМР та шнекоротор (КРАЗ) ДСНС.
У м. Київ по вул. О. Теліги та Заболотного забезпечено чергування 2 од. техніки високої прохідності ДСНС для надання допомоги у разі необхідності. На трасі Київ – Житомир у районі села Стоянка залучено автомобільний тягач на базі КрАЗа (1 СЦШР та ГР).

До розчистки доріг та буксирування транспортних засобів залучено 1 тис. 705 од. техніки та
2 тис. 413 чол., з них від Укравтодору 1 тис. 921 чол. та 1 тис. 558 од. техніки, від ДСНС 492 чол. та
147 од. техніки.

Підрозділами ДСНС за минулу добу проведено буксирування 458 автомобілів, у яких перебувало 732 особи.

На території країни функціонує 4 тис. 920 пунктів обігріву, в тому числі від ДСНС 73, з яких
31 встановлено на узбіччі доріг для обігріву учасників руху. На в’їздах до м. Києва – 7 пунктів обігріву ДСНС.

У зв’язку з посиленням вітру обмежено лоцманську проводку суден у Херсонському морському торгівельному порту.

Аеропорти працюють в штатному режимі.

Знеструмлено 80 населених пунктів у 9 областях (Донецька – 30, Запорізька – 23, Дніпропетровська – 12, Харківська – 4, Сумська – 4, Миколаївська – 3, Луганська – 2, Одеська – 1, Черкаська – 1).

Прогноз погоди на 2 березня
На більшій частині території країни невеликий сніг, вдень на півдні помірний сніг і дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. На дорогах ожеледиця.
Вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с, вдень у південних областях місцями пориви 15-20 м/с.
Температура вночі 11-16° морозу, у західних, Вінницькій, Одеській та Миколаївській областях
до 20° морозу, в Карпатах і на Прикарпатті 21-26° морозу; вдень 4-9° морозу, на заході країни до
12° морозу, на Закарпатті та в південній частині від 3° морозу до 2° тепла.

Джерело

 

Надзвичайники та поліцейські реагують на ускладнення погодних умов в Україні

Про це йшлося під час спільного брифінгу представників Держслужби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції та Укравтодору щодо ускладнення погодних умов на території.

Як повідомив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук, прогноз про ускладнення погодних умов, зумовлених інтенсивними опадами, хуртовинами і поривами вітру, починаючи ще з 25 лютого було завчасно доведено Службою до центральних і місцевих органів влади.

«Для нормалізації ситуації, було ініційоване позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому керівникам центральних і місцевих органів влади уточнені завдання з протидії загрозам під час ускладнення погодних умов», – зауважив Володимир Демчук.

За його словами, протягом 28 лютого та вночі 1 березня сильні снігопади пройшли на території більшості областей України, а в окремих областях за ніч випало до 45 см снігу. Тож, з метою організації заходів з протидії ускладненню погодних умов, було організовано цілодобову роботу Штабів з ліквідації наслідків негоди та оперативних груп на всіх рівнях.

Для запобігання виникненню автомобільних заторів та розчистки доріг від снігу тимчасово обмежувався в’їзд великогабаритних транспортних засобів у Київ, Запоріжжя, Кропивницький, Кременчук, Миколаїв та Одесу. Також обмежувався рух великогабаритних транспортних засобів на ділянках доріг у Київській, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

«Наразі зняте обмеження руху та автотранспорту на автошляху Київ – Одеса в межах Одеської області та у Запорізькій області», – додав Володимир Демчук.

Водночас, для надання допомоги обласним службам автомобільних доріг щодо забезпечення сталого транспортного сполучення, Службою додатково задіяна важка інженерна техніка в Харківській та Миколаївській областях, а у Києві (по вул. О. Теліги та Заболотного) забезпечено чергування двох одиниць техніки високої прохідності ДСНС для надання допомоги у разі необхідності.

Для обігріву людей на автодорогах у Харківській, Херсонській, Київській, Одеській, Миколаївській областях та на в’їздах до м. Києва ДСНС розгорнуто та організовано функціонування 31 пункту обігріву. У районі м. Любашівка Одеської області, поблизу пункту тимчасової стоянки великогабаритних транспортних засобів, підрозділами ДСНС у взаємодії з органами місцевої влади організовано пункт харчування та обігріву.

«Протягом минулої доби підрозділами ДСНС надано допомогу у буксируванні понад 400 транспортних засобів у яких перебувало близько 700 осіб. Всього ж для надання допомоги у буксируванні від ДСНС залучено 150 одиниць техніки та 500 чоловік», – повідомив Володимир Демчук.

Він також звернувся до громадян із проханням за можливості не виїжджати на власному автомобільному транспорті за межі населених пунктів, а у разі нагальної потреби – забезпечити повну заправку автомобіля, передбачити запас продуктів харчування та мати засоби зв’язку.

Своєю чергою заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич проінформував, що поліцейські сили забезпечують безпеку на автодорогах та оперативне реагування на затори. Він зауважив, що наразі для ліквідації наслідків ускладнення погодних умов на дорогах обласного та державного значення залучено понад 300 нарядів правоохоронців.

Заступник начальника Управління експлуатації доріг Укравтодору Олександр Сухоносов проінформував про заходи, що вживаються Держагенством автомобільних доріг для мінімізації наслідків ускладнення погодних умов. Зокрема, він повідомив, що після отримання інформації про штормове попередження, були приведені в готовність усі наявні сили та засоби Укравтодору, відпрацьовані питання залучення додаткової техніки від дорожньо-будівельних державних організацій, які дислокуються в областях та відпрацьовані питання взаємодії з обласними штабами.

Джерело