Декілька висновків по прес-конференції Першого

Константин Нескромный

По-перше я помилявся на рахунок рівня журналістів в Україні. Він не низький чи відсутній – він від’ємний. Рівень одноклітинних організмів.
Що хотіла почути жіночка з прес-картою, питаючи, як живеться Порошенко з його статками в бідній країні? Погано? Як він кожен день страждає, знаючи баланс свого рахунку? Або що?

Що хотіла почути інша жіночка, питаючи, де ви будете якщо програєте вибори?
Що Порошенко поїде у Ростов? Чи в якусь іншу країну? Серйозно? Тобто рівень свідомості настільки низький, що воно чекає відповіді на кшталт “так, я тут зараз докерую ще рік, а потім поїду жити у США, там клімат гарний”?

Що хотів почути тремтячий до всеру хлопак, другий раз питаючи про Мальдіви? Другий раз відповідь про поїздку за свої легальні та задекларовані гроші? Чи відповідь “ой, я передумав, я то за бюджетні поїхав, а що?”?

Що мають на увазі ці дебіли, ставлячи питання, які базуються на плітках на кшталт контракту з Фірташем у 14-му році на підтримку Клічко? Що вони хочуть почути?

Чи питання про вбивство Шеремета. Справді?

Це одноклітинні організми. Їх не цікавить країна, її майбутнє.

Ніхто не спитав про:

  • інформаційну політику та безпеку,
  • плани по розбудові армії та протистоянню агресії РФ,
  • про вплив РФ на наші вибори,
  • про неефективність НАБУ,
  • про підходи до очистки та розбудови партії…

Та багато чого іншого можна було спитати Порошенка.

Але їм – байдуже. Вони можуть тільки продавати себе дорожче. Свинособакам, їхнім друзям, або тим, хто має якісь інтереси. Байдуже. Тому і живуть вони в окремому світі.

А по-друге, що бентежить більше за все, це те, що на цих одноклітинних немає впливу суспільства. Ми не купуємо їхній контент, тому не можемо впливати на них через гроші. А декому взагалі байдуже, чим їх годують, головне – щоб тепле було.
Єдиний вплив – це відвідувачі на їхніх сайтах. Чим менше – тем дешевше вони можуть себе продати. Але, відверто, впливати на це майже не можливо.

Щодо самого Першого. Як завжди потужно. Зрозуміло, однозначно, він точно та вірно робить акценти, і він точно проукраїнській Президент.
На жаль, неможливо дізнатися його бачення проблемних та важливих питань по розбудові країни.
І все одно – дякую.

Автор