Президент відвідав у лікарні правоохоронців, поранених у сутичках під Верховною Радою 27 лютого (фото)

Президент Петро Порошенко відвідав у Центральному госпіталі МВС правоохоронців, які постраждали у сутичках під Верховною Радою у вівторок 27 лютого. «Я сьогодні вирішив почати день із зустрічі з вами та зі слів великої вдячності за ту надзвичайно важливу роботу, яку підрозділи Національної поліції, Національної гвардії роблять із забезпечення миру, спокою, стабільності і порядку в Києві і по всій Україні», – сказав Глава держави.

Президент запевнив, що і він, і Уряд, і керівництво Нацполіції, і командування Нацгвардії підтримуватимуть працівників відповідних підрозділів.

«Я завжди згадую 31 серпня 2015 року, коли четверо нацгвардійців на тому самому місці, на площі Конституції віддали своє життя для того, щоб захистити мир та спокій мешканців Києва, громадян України. Для того, щоб не допустити розгортання дій провокаторів, так само як це ми бачили вчора: попереду стояли молоді хлопці з Нацгвардії, провокатори виступили вперед, полетіло каміння, були застосовані металеві кийки», – зазначив він.

Глава держави також відзначив, що в усьому світі напад на працівника поліції є тяжким кримінальним злочином і звернувся до керівників правоохоронних органів взяти на контроль розслідування справ нападу на поліцейських та нацгвардійців.

Петро Порошенко також підкреслив, що в жодному разі не можна допускати, щоб працівники поліції, бійці нацгвардії, в тому числі і ті, які повернулися з АТО, зазнавали нападів або віддавали життя в центрі Києва від рук провокаторів або злочинців.

Він також зазначив, що передав до Парламента спеціальний Закон про національну безпеку, який кардинально реформує сектор оборони і безпеки. «Ми зараз робимо кроки, в тому числі і для покращення фінансування сектору оборони і безпеки. Бо в умовах війни на ваші плечі лягає надзвичайно важливе завдання, бо ворог наступає не лише на лінії фронту. В умовах гібридної війни, ворог намагається дестабілізувати ситуацію зсередини», – сказав Петро Порошенко.

Президент поцікавився станом здоров’я постраждалих та поранених, обсягом медичної допомоги, яка їм надається. Глава держави подякував медичному персоналу госпіталя за надання медичної допомогти та лікування нацгвардійців та поліцейських.

Джерело

 

Сьогодні, 28 лютого, Президент України Петро Порошенко відзначив 11 поліцейських та військовослужбовця Нацгвардії, які проходять лікування у шпиталі МВС. Пораненим правоохоронцям також подякували за службу Голова Національної поліції Сергій Князєв та командувач Національної гвардії Юрій Аллеров.

Десять співробітників поліції з травмами різного ступеню тяжкості були доставлені до шпиталю вчора після сутичок біля Верховної Ради. Ще один поліцейський перебуває в лікарні з 15 лютого – він отримав вогнепальне поранення під час забезпечення охорони громадського порядку біля Солом’янського суду Києва.

Петро Порошенко висловив вдячність травмованим правоохоронцям за їхню службу і роботу по забезпеченню миру, спокою, стабільності та порядку як у Києві, так і по всій країні. Глава держави підкреслив, що правоохоронці завжди можуть розраховувати на нього як на Президента та Верховного головнокомандувача Збройних Сил України.

«Завжди згадую 31 серпня 2015 року. Коли четверо нацгвардійців, на тому самому місці, на площі Конституції, віддали своє життя для того, щоб захистити мир та спокій мешканців Києва, громадян України. Для того, щоб не допустити розгортання дій провокаторів, так само, як це ми бачили вчора», – відзначив Президент України.

Петро Порошенко підкреслив, що в усьому світі напад на працівника поліції є тяжким кримінальним злочином. Він наголосив, що розслідування цих нападів має знаходитися на контролі керівників правоохоронних органів.

«На ваші плечі лягає надзвичайно важливе завдання та відповідальність, бо ворог наступає не лише на лінії фронту. Ворог намагається в умовах гібридної війни дестабілізувати ситуацію в країні»,– відзначив Президент України.

Очільник Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що поліцейські отримають все необхідне для лікування і вже незабаром зможуть знову стати в стрій.

Президент України висловив подяку медичним працівникам за їхню роботу по допомозі правоохоронцям.
За особисту мужність, виявлену під час виконання службових обов’язків, забезпечення правопорядку та захисту безпеки та здоров’я громадян Верховний Головнокомандувач країни нагородив правоохоронців цінними подарунками.

Нагадаємо, вчора, 27 лютого, біля Верховної Ради України постраждали 14 правоохоронців. Попередньо лікарі діагностували у них перелом ключиці, щелепи, носа та численні гематоми.

Раніше повідомлялося, що лише за минулий рік під час забезпечення безпеки учасників масових заходів постраждали майже 1,5 тисячі поліцейських.

В Одесі під час затримання розшукуваного зловмисника було поранено трьох поліцейських. Згодом від отриманих травм в лікарні помер 27-річний дільничний офіцер поліції Сергій Пригарін.

На Запоріжжі троє поліцейських отримали поранення від вибуху гранати.

Джерело

Автор