Зради і перемоги тижня. 16 – 22 лютого 2018 року

Дмитро Вовнянко

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 16 – 22 лютого 2018 рр.

ЗРАДА

Російські ресурси “Вконтакте”, “Однокласники” і “Яндекс” увійшли в рейтинг найпопулярніших веб-сайтів, якими користуються громадяни України.

Криворізький гірничо-металургійний комбінат «ArcelorMittal Кривий Ріг» почав закупівлі сировини в Росії після блокади поставок з окупованого Донбасу. Підприємство почало закуповувати сировину в Росії через високі ціни на вугілля і кокс на міжнародному ринку, а також через заборону торгівлі з окупованим Донбасом.

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді зняти обмеження на проведення Державною службою з питань праці перевірок дотримання законодавства про працю підприємствами.

Суддя Геннадій Підберезний, який разом із іншою суддею намагався дати хабара керівникові САП Назару Холодницькому, повернувся до роботи.

У Рівному невідомі підпалили офіс місцевого видання «Четверта влада», яке провело низку розслідувань. Під час підпалу у приміщенні перебували журналісти.

ПЕРЕМОГА

З 2014 року в Україні з’явилося щонайменше 117 вулиць, назви яких пов’язані з Революцією Гідності та Небесною сотнею.

Правоохоронці Національної поліції в Закарпатській області встановили осіб, які кинули пляшку із запальною сумішшю у будівлю закарпатської спілки угорців. Зловмисниками виявилися громадяни Польщі, котрі були у складі праворадикальної партії “Фаланга”, члени якої брали участь у бойових діях на сході України на боці “ЛНР” і “ДНР”.

У всесвітньому рейтингу сприйняття корупції Україна цього року вперше з 2010 року обійшла Росію, яка не покращила свої позиції за минулий рік.

Суд наклала арешт на українське судно, яке заходило до закритих портів окупованого Криму. Це вже четверте судно на яке накладено арешт. Проте судно “Нафторудовоз 45” має відношення до незаконної поставки ільменітової руди на територію АР Крим через порт “Кавказ”.

Кабмін підвищив пенсії українським військовим. Постанова передбачає поетапне підвищення пенсій представникам силових органів, починаючи з 1 січня 2018 року. Зокрема, на першому етапі підвищення складе в середньому на 1,5 тисячі гривень.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.