Поліцейські розкрили жорстоке потрійне вбивство на Донеччині (фото, відео)

Злочин стався у місті Велика Новосілка. Затримані троє членів злочинної групи, які заради грошей катували та вбили родину підприємців – батька, матір і їх 23-річного сина. Двоє безпосередніх виконавців виявлені на Донеччині, ще один підозрюваний – у Києві. У зловмисників вилучено арсенал нелегальної зброї та боєприпасів. Про це повідомив перший заступник Голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

За його словами, слідчо-оперативна група поліції на місці події виявила тіла загиблої родини, а також порушену обстановку в будинку. З огляду місця події відразу можна було сказати що перед убивством над потерпілими тривалий час знущались, руки у загиблих були зв’язані.

Поліцейські відпрацювали всі версії вчинення потрійного вбивства. Проте основною версією розглядалося вбивство з метою заволодіння майном і цінностями загиблих, оскільки напередодні вони отримали значну суму грошей за реалізовані зернові культури.

Під час першочергових слідчо-оперативних заходів були опитані більше 3 тисяч громадян. Також правоохоронці встановили водіїв, які транзитом проїжджали через Велику Новосілку.

В’ячеслав Аброськін повідомив, що сьогодні в результаті спецоперації спільно зі спецпідрозділом КОРД одночасно в Донецькій області та у Києві затримано трьох осіб. Їх обґрунтовано підозрюють у причетності до особливо тяжкого злочину.

«Можу на теперішній час сказати, що затримані брали участь в АТО, деякі з них проходили службу в батальйоні «Донбас», а останній час всі разом входили до внутрішнього корпусу батальйону «Донбас», – зазначив перший заступник глави Нацполіції.

Під час обшуків у виконавців, яких поліцейські затримали у Маріуполі та Великій Новосілці, вилучено речові докази, а також арсенал нелегальної зброї: рушницю, протитанковий гранатомет, 14 гранат та набої.

За фактом відкрито кримінальне провадження за п.1, п.6 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) та ч.4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Громадяни затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 6 грудня 2017 року у своєму будинку в смт Велика Новосілка на Донеччині були виявлені тіла 56-річного чоловіка, його 46-річної дружини та їх сина з ознаками насильницької смерті та слідами катувань. З оселі було викрадено гроші.

Джерело