Поліція та СБУ затримали псевдо-мінера торгівельного центру у Чернівцях

«Повідомлення про вибухівку  було лише жартом», – пояснив правоохоронцям затриманий. За попередніми підрахунками, такий вчинок “гумориста” наніс щонайменше  півмільйона гривень  збитків. Тепер за необдуманий «жарт» правопорушнику загрожує до шести років позбавлення волі.

Про небезпеку вибуху у торгівельному центрі поліцію телефоном попередив невідомий чоловік у суботу, 10 лютого. Одразу до закладу виїхали працівники поліції, СБУ, прокуратури та аварійні служби. Обстеживши будівлю та прилеглу територію, правоохоронці не виявили жодних сторонніх чи вибухонебезпечних предметів. Для обстеження приміщення було евакуйовано близько 450 осіб персоналу та відвідувачів торгівельного центру.

У результаті проведеної спільної спецоперації поліції та СБУ, вже за дві години після надходження неправдивого повідомлення правоохоронці встановили особу «жартівника». Ним виявився 45-річний житель обласного центру. Завдяки злагоджених діям оперативників обох служб, вдалося швидко розшукати й затримали зловмисника. Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Правопорушника поміщено до ізолятору тимчасового тримання.

Джерело

Автор