Нацполіція розпочинає відбір до нового підрозділу по боротьбі з ОЗГ

Про це Голова Нацполіції повідомив сьогодні, 6 лютого, під час робочої наради за участю представників Консультативної місіє ЄС. Учасники обговорили профільні завдання підрозділу, умови набору та вимоги до майбутніх співробітників. Відтак Сергій Князєв підписав відповідні накази, які дають старт набору працівників до Департаменту стратегічних розробок та аналізу.

Участь у нараді взяли також перший заступник Голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін, заступник Голови Нацполіції України – начальник Департаменту кадрового забезпечення Ігор Клименко та голова Консультативної місії Європейського Союзу Кястутіс Ланчінскас.

Сергій Князєв зазначив, що департамент займатиметься протидією суспільно небезпечним організованим групам та злочинним організаціям, зокрема, кримінальним авторитетам, які мають вплив на суспільно важливі сфери життя.

«Формування цього підрозділу, який стане дієвим механізмом протидії організованій злочинності, має бути реалізовано вже до кінця цього року», – відзначив очільник Нацполіції.
В’ячеслав Аброськін наголосив на важливості ретельного відбору працівників до цієї служби.

«Близько 77% виявлених правоохоронцями організованих злочинних груп та організацій у минулому році – на рахунку співробітників Нацполіції. Ми маємо посилити роботу за цим напрямом», – підкреслив перший заступник Голови Нацполіції.
Голова Консультативної місії Європейського Союзу Кястутіс Ланчінскас відзначив, що європейські партнери повністю підтримують ідею створення такого підрозділу та допомагатимуть у її реалізації.

«Те, що ми спільно робимо, – дуже потрібно Україні. Ми готові працювати з іншими партнерами, координувати наші дії, аби якомога швидше розробити цей підрозділ. Чим більше людей подадуть свої анкети для участі у конкурсі, тим якісніше буде відбір», – сказав Кястутіс Ланчінскас.

Під час наради Голова Нацполіції підписав відповідні накази щодо проходження атестації поліцейських, які виявили бажання взяти участь у конкурсі. Відтак створюються атестаційні комісії, визначаються вимоги для керівника та співробітників нового підрозділу.

Подати свої кандидатури на посади до цієї служби можуть всі охочі поліцейські.

Джерело