Затриманий в Мирнограді бойовик розповів подробиці служби на передових позиціях

62-річний місцевий мешканець пройшов військову підготовку та ніс службу у караулах, в тому числі на лінії фронту.

Співробітники Мирноградського відділення поліції виявили учасника незаконних збройних формувань під час профілактичного відпрацювання території міста.

Затриманий розповів про свій «бойовий шлях» та зізнався, що це була найбільша помилка в його житті, за яку йому тепер дуже соромно.

Так, у червні 2014 року чоловік, приваблений обіцянками великої зарплатні, поїхав у Донецьк і добровільно вступив до лав бойовиків. Його записали у підрозділ саперів, однак, оскільки спеціальних навиків у новобранця не було, перевели робітником на кухню.

Згодом військовий батальйон, де «служив» чоловік, переїхав до Слов’янська. Там окрім обов’язків кухаря йому доводилося заступати в караул. Для цього він отримував бойову зброю та набої до неї.

«Наш «батальйон» складався з 15 чоловіків. Командира ми називали «Бєня». Таким складом ми об’їхали багато міст – Краматорськ, Єнакієве, Новоазовськ, Сніжне, Торез та Донецьк, – розповідає бойовик, – Для навчання нас відправляли під Новоазовськ. Там спеціально підготовлені інструктори навчали нас військовій справі і стрільбі з різного виду зброї».

Більш за все найманцю запам’ятався бій у с. Маринівка. Ватажки бандформування поставили солдатам завдання зайняти позиції українських військових.

«Бій був запеклий, і після нього з наших 250 чоловік у строю залишилося лише 46. Інші загинули або отримали важкі поранення», – згадує затриманий.

Чоловік розповів правоохоронцям, що заробітну плату в розмірі 5 тисяч гривень він отримав тільки один раз.

«Зрозумівши, що обіцяні «шалені» гроші ніхто нам, найманцям, виплачувати не збирається, я залишив ряди терористів та почав працювати в Донецьку автослюсарем. Потім я вирішив повернутися в рідне місто Мирноград та як тільки сюди приїхав, мене затримали», – каже колишній бойовик.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі.

Джерело

Автор