Петро Порошенко провів зустріч з Директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард (фото, відео)

В рамках участі у 48-му щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму в Давосі Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард.

«Для нас дуже важливо продовжувати співпрацю з МВФ зараз, у 2018 році. Оскільки це не лише довіра міжнародних фінансових організацій, пов’язаних з макрофінансовою допомогою від ЄС, співпрацею зі Світовим Банком, а й довіра інвесторів», – підкреслив Президент за підсумками переговорів з Директором-розпорядником МВФ.

«Я дуже вдячний нашим партнерам з МВФ за дуже потужний сигнал на підтримку України», – зазначив Глава держави.

Петро Порошенко також подякував Крістін Лагард за дуже ефективну співпрацю протягом минулого року. «Я дуже задоволений останнім півріччям, коли ми запровадили багато реформ. І сьогодні ми домовились продовжити ефективну співпрацю в різних сферах та виконати все, про що ми домовились сьогодні і в минулому. Я дякую за дуже сильну та ефективну співпрацю», – підкреслив Петро Порошенко.

В свою чергу, Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард відзначила: «Я дуже задоволена продуктивними переговорами з Президентом Порошенком та членами його команди». Вона підкреслила, що це дійсно дало можливість оцінити всі заходи, які вже були вжиті.

Крістін Лагард зазначила: «Сподіваюсь, що й інші заходи, імплементацію та планування яких ми обговорювали, і над якими ми продовжимо працювати разом, приведуть нас до завершення розгляду, який ще триває».

«Я особливо ціную майбутнє призначення незалежного та постійного керівника НБУ, оскільки це дуже необхідно»,- підкреслила Директор-розпорядник МВФ.

Сьогодні з Директором-розпорядником International Monetary Fund Christine Lagarde ми провели конструктивну та відкриту зустріч та обговорили всі відкриті питання співпраці між Україною та МВФ.Україна підтверджує свою готовність до продовження плідної співпраці з Міжнародним валютним фондом як важливим чинником зміцнення макроекономічної стабільності та індикатора довіри до проведення внутрішніх реформ. We had a constructive and open meeting with International Monetary Fund Managing Director Christine Lagarde where we have discussed all outstanding issues of IMF-Ukraine cooperation.Ukraine confirms its readiness to continue fruitful cooperation with the International Monetary Fund as an important factor in strengthening macroeconomic stability and an indicator of confidence in proper implementation of internal reforms.#WEF2018

Posted by Петро Порошенко on Mittwoch, 24. Januar 2018

Джерело

Автор