Тренуються «боги війни» (фото)

Згідно з Мінськими домовленостями артилерійські підрозділи відведені на визначені відстані від лінії зіткнення, але перебувають у готовності до дій при зміні обстановки.

В одному з підрозділів артилерійської бригади проводяться планові заняття з бойової підготовки. В бригаді поряд з досвідченими ветеранами проходять службу і військовослужбовці в яких немає бойового досвіду.

— Ми наполегливо тренуємось та маємо на меті підтримувати високий рівень підготовки артилеристів. Досвідчені бійці передають свої навички та уміння тим, хто лише нещодавно поповнив лави гармашів, — розповів командир підрозділу молодший лейтенант Антон С.

Розрахунки гармат на місці проведення занять діють чітко та злагоджено. Досвідчені сержанти звертають увагу своїх підлеглих на дотримання мір безпеки і якщо потрібно, то для молоді повторюють деякі нормативи по кілька разів.

— Чим краще і більше ми будемо тренуватись, тим більше гарантій успішного виконання бойового завдання. У нас був чудовий та добре підготовлений колектив. І тому зараз, коли звільнились досвідчені бійці, їм на зміну прийшли інші військовослужбовці, ми наполегливо та регулярно тренуємось — зазначив командир гармати старший солдат Микола С.

Розрахунки гармат виконавши програму занять разом з технікою повертаються до пункту дислокації.

— Ми згідно домовленостей відведені від лінії розмежування на визначені відстані, тож якщо ворог спробує прорвати лінію оборони наших військ, ми йому дамо гідну відсіч. І саме для цього ми щодня тренуємось та удосконалюємо свої професійні навички і підтримуємо озброєння та техніку на належному рівні, — розповів командир батареї.

Джерело

Автор