Запорізьке поп-шоу Москви

Дмитро Вовнянко

Неймовірна за своїм цинізмом історія сталася у моєму рідному Запоріжжі. Загинула дитина. Якась… особа вирішила здійснити самогубство, стрибнула з вікна багатоповерхівки і впала на дворічного хлопчика, який як раз гуляв у дворі. Дитина померла.

І от, прямо під час похорон, піп Московського патріархату Євгєній Молчанов ВІДМОВИВСЯ відспівувати малого, бо… (вдумайтеся) хлопчик був хрещений не в Московському, а у Київському патріархаті. Ані сльози батьків, ані численні вмовляння не допомогли, московський піп лишився непохитний як Торквемада перед багаттям з єретиками.

Труну з дитиною відвезли у найближчу церкву – теж Московського патріархату. Там не просто відмовилися відспівувати дитину (з тієї самої причини) – там взагалі перед батьками зачинили двері та попросили залишити приміщення.

Дитину відспівав священик Київського патріархату, який прожогом примчався за дзвінком. Невідкладних справ у священика не виявилося, коли зайшлося про таке.

Пишу про це, і думаю. А якби на місці Московського попа був священик греко-католик? А римо-католик? А єврейський раввін? А мусульманський мулла? Цікаво, вони б відспівали мертву дитину, хай вона навіть іншої віри (а тут мова лише про конфесію)?

А Христос цікавився правильністю хрещення тих хлопчика і дівчини, яких він воскресив?

Гадаєте, на цьому треш закінчився? Ви зависокої думки про москво-попів. Там – багаття інквізиції та бійні альбігойців у розпалі.

Журналісти набрали московського попа-відмовника, і той заявив, що не міг відспівувати дитину, бо Київського патріархату московські попи не визнають, всі обряди здійснені “прибічниками Філарета” недійсні, а значить дитина – нехрещена. Сильно?

Далі – більше. Архієрей Запорізької і Мелітопольської єпархій митрополит Лука (за паспортом – Андрєй Ковалєнко) похвалив дії попа-відмовника, бо московські попи мають керуватися сталими канонами написаними до них, а не сучасними уявленнями про моральність.

До чого я це пишу? Ані в якому разі не до того, аби в молитовні будинки москво-попів полетіли пляшки з бензином та каміння, а їхні прихожани зазнали розправи. Як раз це – зайве. Не треба їм дарувати нових святих і героїв та давати приводи скаржитися на Україну переповненим їхньою лівотою європейським структурам.

Просто розкажіть цю історію знайомим. І самі, перш ніж хрестити, відспівувати, вінчати, або проводити інший обряд своїм родичам – гарно подумайте, куди з цим Вам йти? До якої православної церкви?

Історія знала чимало різних церков і конфесій, які наразі зникли. Аби зникли московські попи – треба аби їм перестали вірити. Аби їхні молитовні будинки спустішали треба, аби їм перестали нести гроші. За все нести – від свічки до хрещення.

Хоча б тому, що Бог, син якого після численних катувань прийняв смерть на хресті за гріхи наші, біля московських попів очевидно й поруч не стояв.

А ще можете приєднатися до флеш-мобу, запропонованому моїм френдом і земляком Юрій Гудименко.
Отут:

Не читайте этот пост, если у вас слабые нервы. Пожалуйста. Возможно, вы слышали про безумную историю из моего родного …

Posted by Юрій Гудименко on Donnerstag, 4. Januar 2018

по-людяномупо-людськипо-божому…———-Співчуття батькам, невинній дитині-спокою

Posted by Svetlana Ljubovnikova on Freitag, 5. Januar 2018

 

Автор