СБУ попереджає про системні провокації російських спецслужб проти українських громадян

Російські спецслужби вчинили чергову антиукраїнську провокацію, незаконно затримавши у Москві громадянина України, учасника антитерористичної операції Олега Негоду, який їхав до своїх родичів.

Служба безпеки України вкотре наголошує на тому, що ФСБ РФ полює на наших співвітчизників на російській території і поїздки до країни-агресора є вкрай небезпечними.

Ще у серпні 2017 року широкого суспільного резонансу набуло викриття співробітниками СБУ цинічної провокації російських спецслужб, метою якої було інсценування підготовки за участю трьох громадян України – учасників АТО терористичних актів на об’єктах критичної інфраструктури у Москві, Курчатові, Курську та Тольятті. У зв’язку з цим Голова Служби безпеки України Василь Грицак закликав українців, особливо тих хто має досвід участі в антитерористичній операції, утриматись від поїздок до Росії та тимчасово окупованих територій.

«Застереження Служби безпеки України щодо небезпеки перебування українських громадян на території РФ підтверджуються численними задокументованими фактами російських провокацій у рамках гібридної війни. Російські спецслужби намагаються втягувати українських громадян у протиправну діяльність, штучно створюючи компрометуючі ситуації, а також використовують родинні зв’язки, щоб виманити наших співвітчизників, насамперед учасників АТО, на свою територію для організації таких провокацій», – наголосив   Василь Грицак.

Джерело

Міністерство закордонних справ України звернулося до МЗС РФ із вимогою підтвердити факт і роз’яснити обставини затримання О.Негоди в Москві.
Пізніше у ЗМІ з’явилася інформація про те, що російські правоохоронці відпустили О.Негоду, він нібито повертається в Україну.