Зрада і перемога тижня‬. 1-7 липня

ЗРАДА

На Сумщині сотні мертвих рибин вкрили поверхню річки Сули. Біологи попереджають, річку не врятувати – бруд, який вбиває все живе, піде далі в найбільшу водну артерію України – Дніпро. Вище за течією розташована каналізація міста Ромни.

У машину фотокореспондента LB.ua Макса Левіна та його родини в’їхав на Audi Q7 п’яний начальник відділу вантажоперевезень Укрзалізниці Іван Федорко. Спочатку він розмахував посвідченням помічника ветеранської організації МВС, а коли нові патрульні поліцейські пояснили йому, що “ксіви” більше не працюють, утік із лікарні, де мали проводити огляд на алкоголь.

Шевченківський райсуд Києва 21 червня повернув Генпрокуратурі обвинувальний акт проти екс-депутата від Партії регіонів Олега Царьова у посяганні на територіальну цілісність держави. Мотивував тим, що у матеріалах немає підпису Царьова, який би свідчив про вручення йому підозри. На думку суддів, це порушує права Царьова.

На кордоні з Польщею українці заблокували пункти пропуску “Шегині”, “Рава-Руська” і “Краковець”.

За останні п’ять років міліція фіксує зростання фактів домашнього насильства зі 110 тисяч випадків до 165 тисяч.

“Укрспирт” знову залишився без керівника. Номінаційний комітет з обрання керівника “Укрспирту” ухвалив рішення, що жоден з кандидатів не відповідає кваліфікаційним очікуванням.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес відмовився розглядати і виносити на голосування справу про позбавлення колишньої керівниці місцевих комуністів Алли Александровської звання “Почесний громадянин Харкова”.

ПЕРЕМОГА

Штурмова рота ДУК ПС переходить на контракт до ЗСУ.

Україна встановила новий рекорд експорту зернових, перевищивши минулорічний показник майже на 5 млн тонн.

Україна випередила країни СНД у світовому індексі соціального розвитку, підготовленому американською неурядовою організацією Social Progress Imperative за підтримки міжнародної консалтингової компанії Deloitte, зайнявши 63-є місце з 133.

Близько ста місцевих жителів міста Торецьк (Донецька обл.) минулої ночі намагалася блокувати рух українських військових по місту. Поліція Торецька розблокувала дорогу і затримала активних учасників.

ВР дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка.

Кабінет міністрів України у відповідь на продовження Росією продовольчого ембарго до кінця 2017 року дзеркально продовжив дію українських контрсанкцій на такий самий період.

Золотовалютні резерви Нацбанку зросли до майже 14 мільярдів доларів.

Верховна Рада ухвалила амністію для учасників АТО.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор