За подіями біля Жовтневого палацу у Києві відкрите кримінальне провадження за двома статтями (фото, відео)

Наразі біля Жовтневого палацу громадський порядок та безпеку забезпечують близько 1 тисячі правоохоронців та військовослужбовців Нацгвардії, а всередині будівлі – кілька сотень громадян, зокрема – з дітьми. Слідчі кваліфікували подію за двома статтями Кримінального кодексу.

Сьогодні, 17 грудня, у центрі Києва проводилися заздалегідь заявлені масові заходи. Акцію супроводжували близько тисячі працівників Національної поліції та військовослужбовців Національної гвардії. Вони супроводжували учасників заходу від місця збору у парку Шевченка до Хрещатика і Жовтневого палацу.

Біля Жовтневого палацу учасники акції кидали петарди, застосували піротехніку, намагаючись прорватися всередину палацу, вчинили штовханину з правоохоронцями, пошкодили двері будівлі. На той момент у будівлі перебувало близько 800 глядачів, зокрема і діти.

З боку правоохоронців є постраждалі від отруєння невідомою речовиною. З боку учасників заходу наразі така інформація офіційно по лінії «102» не надходила.

На цей час затриманих немає.

Правоохоронці документують усі дії. За кожним фактом буде надана правова оцінка.

Слідчі поліції Києва розпочали два кримінальні провадження: за ст. 15, ст. 341 (Замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), а також за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. За вчинення подібних злочинів передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Водночас поліція закликає організаторів масових заходів у центрі Києва – дотримуватися законодавства та не порушувати прав і законних інтересів інших громадян.

Джерело

Фото © Facebook Вячеслав Аброськин  та REUTERS

Посли Канади та Великої Британії засудили спробу прихильників Саакашвілі зайняти Жовтневий палац

Автор