В ГПУ відбулася зустріч керівників правоохоронних органів України та Королівства Нідерланди

11 грудня цього року в приміщенні Генеральної прокуратури України проведено зустріч Генерального прокурора України Юрія Луценка, Голови Служби безпеки України Василя Грицака з їх колегами з Королівства Нідерланди – Головою Національної прокуратури Фредеріком Вестербеке та Головою Центрального департаменту розслідування злочинів Національної поліції Вільбертом Пауліссеном.

Метою заходу було обговорення проміжних результатів розслідування авіакатастрофи пасажирського літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній, яка відбулася 17 липня 2014 року, та координації зусиль держав-учасниць міжнародної спільної слідчої групи, спрямованих на притягнення до кримінальної відповідальності винуватих осіб.

«Доведення справи щодо збиття літака рейсу МН17 до логічного кінця – вироку суду для всіх винних осіб – є не тільки пріоритетним завданням для України та держав, чиї громадяни стали жертвами цього жахливого злочину, а і справою честі для працівників правоохоронних органів, залучених до розслідування трагедії», – наголосив Юрій Луценко.

Окрім того, Генеральний прокурор України запевнив іноземних колег, що нещодавні зміни до кримінального процесуального законодавства не вплинуть на хід розслідування провадження.

За результатами зустрічі її учасники узгодили подальші кроки у справі та висловили один одному вдячність за ефективне співробітництво у розслідуванні, яке триває вже понад три роки.

Джерело

 

Фото © Facebook Євген Малолетка