В зоні АТО Галицьких нацгвардійців духовно наставляє отець Андрій (фото)

Отець Андрій Сіданич, який цього року взяв на себе обов’язки духовного наставника військовослужбовців 2 Галицької бригади Національної гвардії України та є військовим капеланом бригади, разом із гвардійцями відправився на планову ротацію в зону АТО.

Це не перша поїздка військового капелана в зону проведення антитерористичної операції. В червні цього року наставник вже відвідував військовослужбовців бригади на Сході, але цього разу поїздка буде значно довшою.

«Хлопцям тут досить важко морально, – розповідає отець Андрій, – я та людина, якій вони можуть багато чого розповісти, так би мовити довірити найпотаємніше. Багато з них ходять до сповіді і всі на щоденну молитву. Усі свята ми проводимо разом».

Капелан разом з гвардійцями проводить усі військові ритуали, допомагає не лише духовно, а й по господарству. «В разі необхідності будете подавати набої», – так про нього жартівливо розповідають військовослужбовці.

Загалом це вже п’ята поїздка Андрія Сіданича на схід країни. Раніше він відвідував хлопців в зоні АТО з волонтерами та іншими духовними наставниками. Це були не лише військовослужбовці Національної гвардії України, а й Збройних сил.

«Я завжди допоможу будь-якому військовослужбовцю, – розповідає отець Андрій, – але насамперед взяв на себе відповідальність за військовослужбовців 2 Галицької бригади, тому маю бути завжди поруч із ними, де б вони не були».

Джерело

Автор