Штаб АТО отримав інформацію щодо підготовки диверсійних і збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ

Штабом АТО отримано інформацію щодо підготовки диверсійних і збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ у районі населених пунктів: Доломітне, Травневе, Гладосове.

Прес-центр Штабу АТО зазначає, що Збройні Сили України готові адекватно відреагувати. Відповідь буде жорсткою.

Зазначимо, що Українська сторона СЦКК раніше повідомляла: у порушення наданих гарантій безпеки сьогодні зранку 28 листопада 2017 року незаконні збройні формування окремих районів Донецької області (НЗФ ОРДО) розпочали обстріли населених пунктів Травневе та Гладосове (Донецької області).

Ці дії НЗФ ОРДО розцінюються як чергова провокація дискредитації підрозділів ЗС України в АТО та недопущення спостерігачів СММ ОБСЄ і представників місії ООН, які планували провести моніторинг гуманітарної ситуації та обстановки щодо порушень бойовиками ОРДО режимів «Тиші» в зазначених населених пунктах.

Українська сторона СЦКК засуджує дії НЗФ ОРДО щодо обстрілів населених пунктів, що ставить під загрозу життя та здоров’я цивільного населення. Такі дії керівництва ОРДО свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей.

Джерело