СБУ затримала розвідника «ДНР» у районі проведення АТО (фото)

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією затримали поблизу Покровська Донецької області розвідника так званої «республіканської гвардії» терористичної організації «ДНР».

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Макіївки у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань, де пройшов підготовку під керівництвом російських інструкторів. У 2015 році терорист брав участь у бойових діях проти сил АТО під Дебальцевим.

Разом із розвідувально-підривною діяльністю проти України зловмисник у складі бандугруповання контролював незаконний видобуток вугілля, обмін валют, а також займався привласненням гуманітарної допомоги, нерухомості та автотранспорту мирного населення.

Правоохоронці затримали терориста під час його спроби проникнути на підконтрольну українській владі територію з метою створення агентурної мережі на користь «псевдореспубліки».

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Терористу оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають першочергові слідчі дії.

Джерело