Володимир Гройсман відвідав українських військових, які проходять курс реабілітації у Грузії (фото)

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман перебуває з дводенним офіційним візитом у Грузії. Глава Уряду проведе переговори з Президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі, Прем’єр-міністром Грузії Георгієм Квірікашвілі, Головою Парламенту Грузії Іраклієм Кобахідзе, візьме участь у великому економічному Форумі «Один пояс – один шлях».

Україна вдячна Уряду Грузії і, зокрема, Міністерству оборони Грузії та працівникам грузинських закладів охорони здоров’я за програми реабілітації для українських військових. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відвідання Військового реабілітаційного центру ім. Національного Героя Грузії М.Макашвілі Департаменту підтримки поранених військовослужбовців Міністерства оборони Грузії. Починаючи з 2015 року цей заклад регулярно приймає службовців Збройних сил України на оздоровлення та курси реабілітації.

«Я вдячний за ту неоціненну допомогу та любов, яку персонал Центру віддає пораненим українським військовослужбовцям, – сказав Володимир Гройсман. – Доля поставила перед нашими народами великі виклики. І тільки мужність героїв дозволяє робити світ краще і зупиняти тих, хто сіє зло. Спільними зусиллями можна поновити мир і змусити агресора змінити плани».

Глава Уряду підкреслив, що Україна завжди буде підтримувати Грузію в питаннях територіальної цілісності і впевнений, що таку ж саму підтримку відчуватиме і зі сторони Грузії.

В рамках візиту і в контексті вшанування подвигу військових, які загинули або постраждали в боях за цілісність своєї держави, Глава Уряду відвідав Меморіал грузинським воїнам, загиблим в Абхазії та в Цхінвальському регіоні в боротьбі за територіальну цілісність Грузії. Володимир Гройсман поклав вінок до меморіалу і  віддав данину пам’яті загиблим.

Довідково: Центр реабілітації працює з 2014 року. Центр не надає безпосередньо лікувальних послуг, натомість його ключовими завданнями визначені надання кваліфікованої  підтримки пораненим та потерпілим військовослужбовцям, які брали участь у бойових діях, війні за територіальну цілісність Грузії та в інших міжнародних операціях та місіях з підтримання миру та стабільності, а також членам їх сімей. Курс реабілітації включає в себе фізичну та психологічну реабілітацію. В основному приймаються пацієнти з діагнозом: контузія; легкі або тяжкі залічені поранення і травми; посттравматичний синдром; психоемоційний синдром. Курс психологічної реабілітації проводиться як з пораненими та потерпілими військовослужбовцями, так і з членами їх сімей. Також проводиться психологічна перевірка дітей та консультація батьків щодо поведінки з дітьми. 

З 2015 року курси реабілітації в Центрі пройшли 130 українських військових. Наразі, відповідно до Меморандуму та Плану двостороннього співробітництва між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Грузії на 2017 рік, в Центрі перебувають 15 військовослужбовців Збройних Сил України.

Джерело

Автор