Національна гвардія України та силові структури Канади обговорили плани співпраці на майбутнє (фото)

Начальник військової поліції Канади бригадний генерал Роберт Делане висловив захоплення силою та підготовкою українських військовослужбовців протистояти гібридній агресії, яку розгорнула Росія проти України.

Про це він заявив у Києві під час робочої зустріч канадської делегації, з представниками Головного управління Національної гвардії України.

«Для нас велика честь співпрацювати з Україною і надавати допомогу нашим братам і сестрам в Україні. Ми дуже пильно стежимо за тим як Росія використовує дуже складний комплекс різноманітних засобів для дестабілізації ситуації в Україні, зокрема, включаючи так званих повстанців, пропаганду, технології та інші засоби. З іншого боку ми стежимо як українська сторона відповідає. Ми захоплені вашою силою і підготовкою до протидії у таких складних ситуаціях», – зазначив він.

Канадська делегація до складу, якої також увійшли військовий аташе посольства Канади в Україні полковник Браян Ірвін, командир Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна підполковник Крістофер Рівз та координатори операції UNIFIER, поділилась з представниками Головного управління Нацгвардії досвідом налагодження співпраці цивільно-військового співробітництва. Канадські колеги розповіли про роботу психологів та слідчих із військовими правопорушниками, а також заарештованими під час виконання бойових завдань. Розповіли про заходи психологічної реабілітації військовослужбовці, які брали участь у бойових діях.

Бригадний генерал Роберт Делане розповів, про роль і місце військової поліції в Канаді. Окремо він зупинився на функціях, які покладені на військових поліцейських. Зокрема, зазначив, що вони націлені на виявлення правопорушників серед військовослужбовців у тому числі поза межами Канади, в зоні проведення операцій та військових дій. Крім цього вони розслідують всі військові злочини, і розглядаються такі справи військовими трибуналами.

Канадських представників зацікавила роль Національної гвардії України в секторі безпеки і оборони, зокрема, щодо наведення порядку в ситуаціях подібних початку збройного конфлікту на сході нашої держави. На що українська сторона, розповіла про те, що гвардійці були одними з перших, хто виступив на захист України від гібридної агресії.

«Дякую вам за цю теплу зустріч. Хочу сказати, що я значно розширив свій кругозір про Національну гвардію Україні і своє розуміння ситуації в Україні. І, хочу запевнити, що мої канадські побратими, які є в Україні, будуть робити все аби допомогти Україні відстояти свою незалежність», – підкреслив бригадний генерал Канади.

Водночас, сторони обговорили плани співпраці на майбутнє між НГУ та силовими структурами Канади з метою обміном досвідом.

Джерело