Спецпризначенці “Омеги”, “Корду” та “Дозору” відпрацювали безпарашутне десантування з гелікоптера (фото, відео)

На полігоні Національної гвардії України в Нових Петрівцях, що на Київщині, за технічної допомоги Уряду США спецпризначенці Нацгвардії України,  Нацполіції та  Державної прикордонної служби України  пройшли практичний етап  навчального курсу з безпарашутного десантування з гелікоптера. За навчаннями спостерігав заступник командувача НГУ генерал-лейтенант Микола Балан.

“Пройшли спільні навчання спецпідрозділів Національної гвардії України – “Омега”, Державної прикордонної служби – “Дозор” та Національної поліції України – “Корд” щодо безпарашутного десантування з метою відпрацювання спільних дій в рамках взаємодії, спільного виконання завдань і сумісності між підрозділами спецпризначення”, – розповів він.

Спецпризначенці відпрацювали елементи безпарашутного десантування з гелікоптера із застосуванням різного обладнання, а також налагодили евакуацію групи із заданого району за допомогою спеціального каната.

Навчання проводились під керівництвом групи американських інструкторів, які  поділились своїм досвідом у виконанні десантування і евакуації особового складу за допомогою гелікоптера. Українські спецпризначенці тренувались виконувати десантування та евакуацію, використовуючи американське обладнання.

“Евакуація особового складу, як і десантування – це дві складові одного спрямування. Адже, якщо будь-якого військовослужбовця доставлено в певну точку, то рано чи пізно, якщо він самостійно не може вийти, його необхідно евакуювати. Раніше ми це відпрацьовували на наших системах, а сьогодні ми спробували здійснити евакуацію за допомогою американської системи. Наші бійці показали себе достойно”, – зазначив заступник командувача НГУ.

Генерал-лейтенант Микола Балан підкреслив, що під час тренувань навчались як українські спецпризначенці так і американські спеціалісти. Зокрема, останні ознайомились з  методикою проведення десантування та евакуації наших військовослужбовців, специфікою застосування спецпризначенців у різних ситуаціях із залученням гелікоптера

Джерело

Автор