Повідомлення про замінування 10 аеропортів виявилися неправдивими (фото, відео)

10 листопада до поліції надійшло 11 анонімних повідомлень про замінування аеропортів та одного розважального закладу.

В усіх випадках об’єкти були ретельно перевірені, вибухонебезпечних речовин та предметів не виявлено. Встановлено, що дзвінки надходили із сусідньої держави та реальної загрози не становили. За фактами відкриті кримінальні провадження.

Вчора протягом дня до поліції почали надходити повідомлення про замінування аеропортів у Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Одесі, Рівному, Ужгороді, Харкові, Херсоні та Чернівцях.

На місцях працювали слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, кінологи, співробітники СБУ, ДСНС та лікарі. Людей, які знаходилися у приміщеннях аеропортів, було евакуйовано людей

Жодних вибухонебезпечних речовин та предметів виявлено не було. Правоохоронці встановили, що всі анонімні дзвінки надійшли з сусідньої держави.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років.

Проводяться досудові розслідування.

Джерело

Фото та відео © ГУ НА у Вінницькій області