Президент привітав компанію McKinsey з 15-річчям діяльності в Україні (фото)

Президент Петро Порошенко привітав компанію McKinsey & Company з 15-річчям діяльності в Україні та представив основні досягнення України на шляху реформ під час виступу на конференції «Посилення потенціалу зростання України: перспективи майбутнього покоління», яка була організована компанією з цієї нагоди.

Петро Порошенко відзначив досягнення макроекономічної стабільності та тенденцію до зростання: за 6 місяців 2017 року реальний ВВП збільшився на 2,5%; інфляція становила лише 10,2% за 9 місяців 2017 року; будівництво збільшується на 25,4% за 8 місяців 2017 року. Крім того, міжнародна торгівля зросла на 25% товарообігу за 9 місяців поточного року, з ЄС – на 31%; відбулось зростання роздрібної торгівлі за 9 місяців 2017 року і становить 8,8%; зростання капітальних вкладень за 6 місяців 2017 року становить 22,5%.

За словами Президента, міжнародні резерви Національного банку в жовтні 2017 року складали майже 18,5 млрд доларів США.

«Прогноз оптимістичний. Очікується, що ріст ВВП досягне 2% в 2017 році та 3,2% у 2018 році за прогнозом МВФ. Це також супроводжується відновленням довіри споживачів та інвесторів і поступовим відновленням фінансового сектора», – зауважив Президент.

Глава держави також підкреслив, що значно поліпшилася ситуація у питанні енергетичної безпеки України.

«У листопаді буде 2 роки, як ми не купуємо російський газ. Ми прийняли цілий ряд нових Законів у сфері енергетики для реформування енергетичних ринків та перебудували її відповідно до європейських стандартів, включаючи важливі Закони в сфері енергоефективності», – сказав Петро Порошенко.

Крім того, Урядовою енергетичною стратегією України на період до 2035 року передбачається двократне зниження рівня енергоємності національної економіки, енергетична безпека, перехід до енергоефективного споживання із впровадженням інноваційних технологій відповідно до практики ЄС.

Президент окреслив найближчі пріоритети для продовження реформ в Україні. Він наголосив, що судова реформа повинна довершити всю систему боротьби з корупцією. За словами Глави держави, із впровадженням пенсійної реформи представлено нову систему, яка дозволить людям отримувати справедливу пенсію. Президент також наголосив на важливості проведення медичної реформи, яка, в тому числі, дозволить підвищити рівень та покращити якість медичних послуг на селі.

Глава держави підкреслив, що влада готова відновити приватизацію.

Петро Порошенко також зауважив, що бізнес-структури визнають зусилля української влади із впровадження реформ. За його словами, нещодавнє дослідження, проведене Institutional Investor із опитуванням менеджерів інвестиційних компаній, показало, що Україна є першою у списку подорожей протягом наступних 12 місяців для поточних та потенційних інвесторів.

Крім того, міжнародне рейтингове агентство Moody’s покращує свій прогноз щодо України зі стабільного до позитивного, посилаючись на «досягнення України в проведенні структурних реформ».

В обговоренні майбутнього України взяли участь посли іноземних країн, члени українського уряду, представники міжнародних фінансових організацій, керівники міжнародних компаній, інші партнери, клієнти та друзі компанії McKinsey.

Джерело