НАТО допоможе Україні захищати критичну інфраструктуру

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася в Брюсселі із заступником Генерального Секретаря НАТО з питань операцій Патріком Тернером.

Йшлося про співпрацю України та НАТО у сфері планування на випадок надзвичайних ситуацій, кризового управління, реагування на гібридні загрози, а також участь України в операціях під проводом Північноатлантичного Альянсу.

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила на тому, що система кризового управління та захисту критичної інфраструктури і стійкості до загроз у тому числі гібридного характеру є пріоритетним питанням безпеки нашої держави. Тому зараз украй важливо створити Національну систему стійкості для запобігання внутрішнім загрозам. Під час зустрічі було досягнуто розуміння щодо шляхів допомоги НАТО у створенні системи стійкості і домовлено про початок спільної роботи за цим напрямом уже цього року.

Окремо сторона НАТО позитивно оцінила службу українських військовослужбовців у місіях НАТО в Афганістані та Косово (Республіка Сербія). У цьому контексті Віце-прем’єр-міністр підкреслила, що досвід, отриманий у операціях НАТО, є надзвичайно цінним для України, особливо в умовах ведення бойових дій у зоні АТО.

Окрім цього, Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна цінує оперативну допомогу нашій країні з ліквідації наслідків вибухів боєприпасів у Балаклії, які сталися в березні 2017 року. Своєю чергою Патрік Тернер позитивно оцінив оперативне реагування України в допомозі новому члену НАТО Чорногорії під час ліквідації лісових пожеж у цій країні влітку.

Джерело

Автор