Уряд приділяє увагу не лише ремонту доріг, а й їх збереженню в майбутньому (фото)

За підтримки Європейського Союзу Державною службою України з безпеки на транспорті закуплено 26 нових пересувних габаритно-вагових комплексів європейського зразка. Сьогодні їх від імені Уряду України презентував Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

В рамках наданої Уряду України допомоги від Європейської Комісії до кінця 2017 року буде придбано ще 52 сучасні пересувні габаритно-вагові комплекси.

«Будівництво нових якісних доріг – пріоритет роботи Уряду в цьому і в наступних роках. Всі ми маємо змогу спостерігати, як видозмінилися українські автошляхи за останні півроку. Дороги в Україні так комплексно не ремонтувалися понад 20 років», – наголосив під час виступу Володимир Кістіон.

За його словами, до кінця року буде відремонтовано більше 2 тисяч кілометрів українських доріг, що є рекордом в історії української незалежності. «Мова навіть не про масштаби відремонтованих доріг. Автошляхи стають якісними, бо змінена філософія їх ремонту – не просто латаються ями, а фактично дорога стелиться «з нуля» і закладається фундамент якісних доріг на роки», – підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

Щорічні збитки, які завдаються дорожньому господарству внаслідок руйнування доріг, спричиненого рухом великовагових транспортних засобів, становлять понад 2 млрд гривень. Тому Уряд приділяє увагу не лише ремонту доріг, а й їх збереженню в майбутньому.

«Щоб через два-три роки експлуатації нових доріг не утворювалася деформація на покритті – так звані колії, має бути чіткий контроль за рухом надмірно навантажених автомобілів. Це є нормою у всьому світі, коли всі перевізники сумлінно дотримуються встановлених допустимих норм навантаження транспортних засобів», – зауважив Володимир Кістіон.

І додав, що забезпечення Державної служби України з безпеки на транспорті сучасними пересувними габаритно-ваговими комплексами покращить контроль за безпекою на українських дорогах. «Сам контроль не є самоціллю. Дороги ремонтуються за кошти платників податків. Тому, щоб не було так, що ми однією рукою будуємо, а іншою руйнуємо, має існувати дієвий контроль за рухом надмірно навантажених транспортних засобів», – резюмував Віце-прем’єр-міністр.

Джерело

Автор