Рада Суддів України дала рекомендації п’ятьом кандидатам на посаду судді КСУ (фото)

2 листопада 2017 року на своєму засіданні Рада суддів України провела співбесіди з кандидатами на посаду судді Конституційного Суду України. На співбесіду з’явилися 16-ть з 18-и претендентів: Лариса Гольник, Віктор Городовенко, Людмила Груіцька, Василь Гуменюк, Наталія Денисенко, Василь Зайцев, Ігор Кудрявцев, Андрій Леонтович, Андрій Міросєді, Іван Патраманський, Сергій Чумак, Роман Савуляк, Світлана Хомченко, Ігор Штульман, Сергій Штогун та Ігор Боршуляк.

За результатами співбесіди, а також спецперевірки та вивчення документів, рішення стосовно Ігора Боршуляка члени Ради суддів України прийматимуть вже 3 листопада, коли РСУ продовжить засідання.

Відтак, за результатами спецперевірки, вивченні документів та проведеної співбесіди, у перший день засідання, рекомендації Ради суддів України на обрання суддею Конституційного Суду України отримали п’ять кандидатів:

  • Віктор Городовенко – суддя (голова) апеляційного суду Запорізької області;
  • Василь Гуменюк – суддя Верховного Суду України;
  • Андрій Леонтович – суддя Київського окружного адміністративного суду;
  • Роман Савуляк – суддя апеляційного суду Львівської області;
  • Сергій Чумак – суддя Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду.

Рішення стосовно Сергія Штогуна – судді Київського окружного адміністративного суду у відставці відкладено до отримання результатів перевірки “про очищення влади”.

Підсумовуючи результати першого дня засідання, Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко наголосила на його значимості і важливості, оскільки вперше Рада суддів України має повноваження і обов’язки конкурсної комісії стосовно кандидатів на посаду судді Конституційного Суду України, якого обиратимуть делегати з’їзду суддів України.

Джерело