СБУ продовжує оприлюднювати дані про злочини приватної військової компанії «Вагнера» (відео, презентація)

Служба безпеки України продовжує оприлюднювати дані про злочини бойовиків так званої приватної військової компанії «Вагнера».Відомості стосовно ще більше ніж ста п’ятдесяти «ихтамнетов» оприлюднив на брифінгу керівник Апарату Голови СБ України Ігор Гуськов. «Сьогодні ми надаємо інформацію про російських найманців, які брали участь у бойових діях проти сил АТО, зокрема у районі Дебальцевого», ‒ повідомив він.

Під час брифінгу також були оприлюднені переговори кадрових російських військових з представниками ПВК «Вагнера», які свідчать про координацію дій найманців російським військовим керівництвом. За інформацією спецслужби, більшість з цих бойовиків зараз відправлені спецслужбами РФ до Сирії, де на їхній совісті злочини проти мирного населення. «Завдяки оприлюдненню цих даних російській владі стане складніше переконувати світове суспільство у непричетності до злочинів своїх найманців, зокрема в Україні та Сирії», ‒ переконаний Ігор Гуськов.

Заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін розповів присутнім про результати презентації в Європейському парламенті доповіді про злочини російських приватних військових компаній на Донбасі та в Сирії і реакцію на це ЄС.

Нагадаємо, що 7 жовтня Голова СБУ Василь Грицак на брифінгу розповів про зібрану Службою величезну доказову базу участі російських військових у бойових діях проти сил АТО на Донбасі, у тому числі встановлені імена та персональні дані 1570 найманців ПВК «Вагнера». Василь Грицак також повідомив, що слідчі СБ України виписали повідомлення про підозру керівнику російської Приватної військової компанії «Вагнера» Дмитру Уткіну.

Ознайомитись з уже оприлюдненими прізвищами ви можете за посиланням.

Джерело