Офіційно: МВС вважає дії НАБУ політичними, а не юридично обґрунтованими (фото, відео)

Міністерство внутрішніх справ констатує, що в Україні продовжується гібридна війна, спрямована на дискредитацію політиків та посадових осіб, які твердо стоять на позиції реформування та оздоровлення державних інститутів, зокрема правоохоронної системи.

Сьогодні приводом для нової хвилі інформаційної кампанії стосовно начебто зловживань, допущених під час процедури закупівлі тактичних рюкзаків для потреб АТО в 2015 році, стало проведення слідчих дій у помешканнях колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та сина голови відомства.

Нагадуємо, що кримінальне провадження було відкрито за фактом начебто численних порушень під час процедури закупівлі рюкзаків для потреб МВС, що нібито призвело до втрат бюджетних коштів, 07.07.2015.

За більш ніж два роки розслідування маємо наступні досягнення:

1. У рамках досудового розслідування за рішенням слідства Державною фінансовою інспекцією України було проведено позапланову ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності МВС України. За результатами ревізії, які відображені у відповідному Акті, з приводу кількості рюкзаків, кількості лотів та загальної вартості закупівлі в сумі 16 595 000,00 грн. порушень не встановлено.

2. Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва, яке на даний час набуло законної сили, відмовлено заявнику визнати протиправними дії посадових осіб МВС України під час проведення переговорної процедури закупівлі рюкзаків 16 лютого 2015 року. Рішенням суду в повному обсязі відмовлено в задоволенні позову у зв’язку з відсутністю, на думку суду, суттєвих порушень норм права під час проведення процедури закупівлі рюкзаків. На даний час органу досудового розслідування відомо про існування цього судового рішення.

3. В ході ревізії досудове слідство не отримало доказів, що постачання рюкзаків відбулося не в повному обсязі, змість того, МВС надало НАБУ належні докази добросовісного виконання переможцями торгів договорів з постачання рюкзаків.

4. Висновки експертизи, яка встановила, що закуплені рюкзаки менші по об’єму, ніж це передбачено заявкою, та неналежної якості, викликають обґрунтований сумнів через незрозуміле походження зразків для експертного дослідження та зафіксовані помилки експерта під час визначення об’єму рюкзака.

5. До справи залучено сфальсифіковане відео, розмови на той час заступника міністра Сергія Чеботаря та нібито сина міністра внутрішніх справ, справжність якого не була доведена слідством.

МВС України наполягає, що процедура закупівлі була здійснена комітетом з конкурсних торгів за правилами і вимогами, передбаченими Законом України «Про державні закупівлі», та відомчими актами МВС України.

Окремо зазначаємо, що з урахуванням збитків, які заподіяні Міністерству внутрішніх справ України в результаті позиції слідства в цьому провадженні, МВС звернулося до НАБУ із заявою про визнання його потерпілим в даному провадженні, що надало б можливість надавати Міністерству необхідні докази та брати участь в їх оцінці для швидкого встановлення об’єктивної істини у цій справі.

Проте в задоволенні цього прохання було відмовлено.

Протягом всього часу роботи на посаді Міністра внутрішніх справ України, щодо Міністра, членів його родини та найближчих колег поширюється недостовірна інформація, спрямована на дискредитацію Арсена Авакова як політика та нівелювання заходів, що вживаються МВС для осучаснення та оздоровлення правоохоронної і судової системи та захисту Держави від російської гібридної агресії.

Цілком очевидно, що за цим стоять певні зовнішні і внутрішні сили, наміром яких є реставрація старої корумпованій системи «кришування» та «договорняків».

Національне антикорупційне бюро України займається політичною, а не юридичною діяльністю, що є недопустимим і потребує негайної корекції.

Джерело

Автор