Військовою прокуратурою на Закарпатті затримано прикордонника на 2,1 тис доларів США хабара (фото)

27 жовтня 2017 року військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України в Закарпатській області, в рамках контролю за вчиненням злочину, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником відділу прикордонної служби «Дюла» Мукачівського прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Грошові кошти в розмірі 2,1 тис доларів США призначалися за усунення перешкод під час переміщення поза пунктом пропуску 30 тис пачок цигарок через державний кордон України.

Старшого лейтенанта затримано в порядку ст. 208 КПК України. Неправомірна вигода виявлена та вилучена в повному обсязі під час огляду місця події.

На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії. Вирішуються питання щодо повідомлення прикордоннику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), та обрання запобіжного заходу.

Джерело


Додатково

На хабарі у 2100 доларів США затримали офіцера Мукачівського загону

Автор