Поліція розблокувала роботу Святошинського суду, затримавши 30 осіб. Розпочато кримінальне провадження (відео)

Дії активістів, які забарикадувалися і пошкодили майно у залі засідань, кваліфікують за ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. За медичною допомогою ніхто не звертався.

Уночі активісти, які відмовилися покидати зал засідань, де обирали міру запобіжного заходу Миколі Коханівському, під час спроби вивести і посадити його в автозак почали застосовувати у бік правоохоронців сльозогінний газ, кидати вибухові пакети та меблі. У відповідь поліцейські теж застосували газ дратівливої дії. Після цього вибили вікна у приміщенні і таким чином потрапили у внутрішній двір.

«Зараз ситуація під судом спокійна. Поліція забезпечує там порядок: ми унеможливили варіант вивезення підсудного і його можливої втечі з-під варти», – зазначив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції продовжує документувати наслідки нічного погрому, за фактом якого розпочато кримінальне провадження за ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна).

Джерело


 

Керівник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що наразі поліція затримала 30 учасників безладів, які сталися під час судового засідання у справі Коханівського.

«На цю хвилину все спокійно. Особи, які вночі блокували Святошинський суд, продовжують робити це і вдень. Тому виникла загроза зриву засідання по обраню міри запобіжного заходу Коханівському. Ми задіяли підрозділи поліції. Приміщення суду розблокували і затримали 30 осіб. Їх доставлять до Шевченківського управління, де кожному буде надана правова оцінка їхніх дій з блокування і супротиву правоохоронцям», – сказав Андрій Крищенко.

Він наголосив, що наразі поліція кваліфікує дії затриманих за двома статтями Кримінального кодексу – пошкодження майна та хуліганство.

Джерело


 

Поліція розблокувала роботу Святошинського суду, затримавши 30 осіб.
Розпочаті два кримінальні провадження. Затриманих доставили до відділень столичної поліції. Про це сьогодні, 24 жовтня, повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв.

За його словами, вночі група людей, які забарикадувались у приміщенні Святошинського суду, вчинили опір представникам поліції. Ці громадяни намагалися розпилити сльозогінний газ та кидали димові шашки.

Працівники поліції роз’яснили правопорушникам можливі наслідки таких протиправних дій, однак блокування роботи суду продовжувалося. Тож сьогодні, 24 жовтня, близько 10 години поліція розблокувала приміщення суду.

«Наразі затримані близько 30 осіб. Їх доставляють у відділки поліції. Слідчим відділом Головного управління Нацполіції в місті Києві порушено два кримінальні провадження», – зазначив Сергій Князєв.

Він також додав, що найбільш активні учасники правопорушення будуть затримані в порядку ст. 208 КПК України.

На цей час розпочаті два кримінальні провадження: за ст. 194 (Умисне пошкодження або знищення майна) та ч. 3 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

«Наразі проводяться слідчі дії у Святошинському суді. Ми доволі швидко розблокуємо роботу суду, щоб він працював у звичайному режимі», – зауважив Сергій Князєв.

Нагадаємо, вночі правопорушники відмовилися залишити зал засідань, у якому обирали міру запобіжного заходу громадянину Коханівському.

Джерело

 

Автор