Внаслідок подій під Верховною Радою України до поліції доставлено 11 осіб

«Правоохоронці не перешкоджають ніяким діям мітингувальників, але слідкують, щоб не було ніяких провокацій. Поліція забезпечує публічну безпеку. Ми маємо чітку інформацію про можливі п. У нас були прецеденти на 24 серпня, коли негідники кинули вибухову речовину. Мирним мітингом не можна назвати, коли мітингарі шикуються в колону і протиставляють себе поліцейській складовій. Це не чесно і не правильно» , – сказав Сергій Князєв.

Він зазначив, що близько 10 осіб наразі затримано та доставлено у поліцейський відділок.

«Близько 10 осіб з числа активних мітингарів біли затримані та доставлені в найближчий відділ поліції. Вони будуть ідентифіковані, їм буде надана правова допомога. Народні обранці можуть бути присутніми, або надати фахову юридичну допомогу. Затриманих опитають та відпустять», – наголосив Сергій Князєв.

Джерело

 

Конфлікт виник після того, як правоохоронці повернули частину щитів, викрадених напередодні у військовослужбовців Національної гвардії.

Вчора, 17 жовтня, під час прориву фільтраційного кордону мітингувальники відібрали у правоохоронців щити та захисну амуніцію. Протягом дня із представниками наметового містечка проводилися перемовини щодо повернення майна, однак активісти відповідали відмовою.

Коли колона на чолі із людьми з викраденими у правоохоронців щитами в руках вишикувалася, аби йти під інші адміністративні будівлі, правоохоронці вкотре закликали мітингувальників повернути засоби захисту. Однак отримали відмову, внаслідок чого виникла сутичка та штовханина. В результаті інциденту поліцейські доставили до відділку 11 активних учасників.

Після встановлення їхніх анкетних даних трьох осіб уже відпустили.

Поліція вкотре наголошує, що право громадян на мирне зібрання і вільне виявлення своїх поглядів – це невід’ємне конституційне право кожної людини, до якого ми ставимося з повагою. Однак правоохоронці закликають організаторів та учасників акції повернути амуніцію правоохоронців і висловлювати свою позицію у цивілізований спосіб, не влаштовувати провокацій.

Окрім того, правоохоронці запрошують правозахисників прибути до поліції і взяти участь в опитуванні доставлених активістів.

Джерело

Автор