Захопливий квест для львіських школярів провели у Другій Галицькій бригаді (фото)

Напередодні Дня захисника України учні загальноосвітньої школи №51 міста Львова провели у Другій Галицькій бригаді військово-патріотичний квест «Я люблю Україну». Понад 60 школярів дев’ятих класів у шести командах змагалися у обізнаності та вправності.

Зустрів школярів військовий оркестр Другої Галицької бригади, який зіграв учасникам гри військові марші та урочисто відкрив змагання. Спочатку військовослужбовці бригади з учнями на навчальних місцях провели заняття, аби ті ближче дізналися про військову службу, діяльність бригади та Національної гвардії в цілому. В мультимедійному тирі учасникам квесту розповіли про зброю, яку використовують військовослужбовці, її будову та можливості. Більшість своїх перших в житті пострілів діти зробили із лазерної зброї. Розповіли школярам про радіаційний, хімічний, біологічний захисти. Дітям продемонстрували, як здійснюється аналіз наявності в повітрі отруйних речовин, як здійснюється замір радіації, як одягаються засоби індивідуального захисту.

На навчальному місці з тактичної медицини учні дізналися про особливості надання першої допомоги постраждалим на полі бою, як зупиняти кровотечі собі та товаришу. Усі спробували себе в якості постраждалих та в якості лікарів, діти навчилися використовувати турнікети.

Але найбільше враження на усіх справив БТР, який діти могли не лише обдивитися з усіх сторін, а й посидіти всередині. І хлопці, і дівчата з величезною увагою слухали про можливості броньованого транспортного засобу.

Про любов до Батьківщини усі змогли поговорити з військовим капеланом Другої Галицької бригади отцем Андрієм Сіданичем. Отець Андрій розповів про роль капеланства у військових формуваннях та про те, як капелани допомагають військовослужбовцям розкритись, стати добрішими до себе та близьких.

Розгорнуту екскурсію з усіма командами у музеї військової частини провела бібліотекар Юлія Кухарук. Вона розповіла про історію бригади від перших днів створення до сьогодення.

Після кожного навчального місця діти відповідали на питання по прослуханому. Переможців нагороджували в актовій залі військової частини, де зібрались і військовослужбовці. Були командні нагороди та індивідуальні.

Діти підготували для військових невеличкий концерт, під час якого подарували кожному гвардійцю невеличкий оберіг, який був зроблений власними руками.

«Я бачу, як у дітей світяться очі від щастя, – розповідає автор ідеї, вчитель фізики ЗОШ №51 Вікторія Задворна. – Проста екскурсія не була б такою цікавою, а от подібні квести дозволяють краще засвоювати інформацію та згуртовують дітей. З цією військовою частиною ми співпрацюємо давно, контакт із командуванням у нас налагоджений. Після такого щирого прийому як тут, хочеться від усього серця робити щось приємне галицьким гвардійцям. Від усього колективу ми вручили подяку командирові військової частини полковнику Петру Шуляку. Діти і ми впевнені, що ця зустріч із 2 Галицькою бригадою у нас не остання».

Молодший лейтенант Аліна Новікова, фото автора

Джерело

Автор