«Тримай біля серця»: нацгвардійці стали героями української кінострічки про події в зоні АТО (фото, трейлер)

Відбулася прем’єра стрічки українського режисера Валерія Шалиги «Тримай біля серця», яку минулого року знімали на базі військових частин 3008 та 3028 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, що дислокуються на Вінниччині.

На презентаційний показ, окрім режисера та акторської групи, завітало чимало гостей: військових, волонтерів, акторів та місцевих чиновників.

Фільм заснований на реальних подіях. Його зафільмували за 32 дні. У стрічці йдеться про патріотизм, любов, зраду, втрати та, водночас, про дружбу та вічні цінності. Консультантами фільму були вінничани, які брали участь в обороні Донецького аеропорту.

«Ми робили цей фільм заради тих, хто захищає нашу країну. Хотілося показати життя в паралелях сьогодення, що нам тут спокійно жити та працювати, а герої захищають наш спокій там», – розповів режисер фільму Валерій Шалига.

Головні ролі в стрічці грають актори київських театрів Лілія Нагорна й Ігор Волков. У зйомках фільму також брали участь і нацгвардійці, зокрема заступник командира військової частини 3008 по роботі з особовим складом Віталій Шум, який виконував роль командира військової частини, що віддавав бойовий наказ на вибуття підрозділу в зону проведення антитерористичної операції, та начальник відділення по роботі з особовим складом військової частини 3028 підполковник Сергій Крижанівський.

«Акторський склад, який був задіяний на зйомках, був надзвичайно потужним. Причому, ми не тільки дивилися, як знімається кіно, а й самі взяли участь у зйомках, – говорить підполковник Сергій Крижанівський. – Я особисто виконував роль і пишаюсь цим. Вважаю, що таке кіно просто життєво важливе для українців, адже демонструє важкі для України події, про які треба говорити. Люди, особливо молодь, має бачити ситуацію не тільки в новинах, а і переживати ці події разом із головними героями художніх фільмів».

Після прем’єрного показу у Вінниці кінострічку буде представлено в інших містах України.

Майор Володимир Хаверко
фото майора Сергія Лещенка, лейтенанта Дмитра Надворного, інформаційного порталу «Вежа»

Джерело