Президент разом з дружиною зустрівся з Героями України (фото)

Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною напередодні Дня захисника України зустрівся з військовослужбовцями Героями України та їх родинами. Глава держави подякував їм за героїзм та мужність у захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, за їх військову звитягу та патріотизм.

Президент відзначив «потребу більше інформувати суспільство про подвиги українських військових». «Ваші історії має знати кожен український школяр, бо на вашому прикладі вони мають пишатися Україною, її збройними силами – нашими героїчними десантниками, танкістами, морпіхами, артилеристами, льотчиками та іншими захисниками Вітчизни».

Глава держави відзначив значний прогрес, якого досягли Збройні Сили України у своєму розвитку за останні три роки та висловив впевненість, що позитивні зрушення є невідворотними і стосуватимуться усіх сфер військового забезпечення: харчового, речового, медичного та технічного. При цьому він підкреслив, що сучасна українська армія базується на військових-контрактниках, що значно посилює її професійний рівень.

Говорячи про бойовий досвід українських військових та ветеранів антитерористичної операції, Президент зазначив: «Триста тисяч пройшли АТО і мають заслужене право бути учасниками бойових дій, а підрозділи кожного з вас принесли славу українській армії».

В зустрічі з Президентом, яка відбулася в державній резиденції “Залісся”, взяли участь Герої України з дружинами та дітьми: генерал-майор Ігор Гордійчук, генерал-лейтенант Михайло Забродський, підполковник Василь Зубанич, полковник Сергій Шаптала, підполковник Євген Межевікін, підполковник Сергій Собко, майор у відставці Ігор Герасименко, майор Олександр Порхун, капітан Валерій Чибінєєв, старший лейтенант Василь Божок та лейтенант Василь Тарасюк.

У святковій вечері також взяли участь Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак та Начальник Генерального штабу ЗСУ генерал армії Віктор Муженко.

Джерело

Автор