СБУ встановила та затримала виконавців замаху на вбивство першого заступника Голови Одеської облради (фото)

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та Національною поліцією встановили та затримали виконавців замаху на вбивство першого заступника Голови Одеської обласної ради.

Під час слідства правоохоронці отримали інформацію про причетність до скоєння злочину двох громадян: 27-річного мешканця Херсонської області та 23-річного одесита.

Одночасно було проведено понад тридцять санкціонованих обшуків за місцем мешкання, перебування, гаражах та автомобілях підозрюваних. Правоохоронці виявили та вилучили ймовірне знаряддя злочину – вогнепальну зброю та автомобіль, з якого робились постріли. Результати балістичної експертизи співпадають зі зброєю, яку злочинці використовували при вчинені замаху на вбивство.

Крім того виявлено два карабіни калібру 7,62 мм, три мисливських рушниці, два пістолети з конструктивними змінами, сім пістолетів травматичної дії, два револьвери, понад шістсот набоїв різного калібру, балаклави, комплекти тактичної форми з поліцейськими шевронами, майже 20 засобів зв’язку, у тому числі рації та радіостанції, та комплекти номерних знаків.

Нагадуємо, 4 жовтня ц.р., біля одного з ресторанів у центрі Одеси, невідомий з автомобіля із викраденими державними знаками, здійснив чотири постріли у бік першого заступника Голови Одеської обласної ради. Внаслідок чого посадовець отримав два поранення та був доставлений до лікарні.

Тривають слідчо-оперативні дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст.115 Кримінального кодексу України.

Джерело