Уряд ухвалив нові правила для імпортерів товарів, що містять озоноруйнівні речовини

Уряд розглянув та схвалив розроблений Мінприроди проект Постанови «Про реалізацію пілотного проекту із впровадження електронних аукціонів з розподілу часток щорічної національної квоти на імпорт озоноруйнівних речовин».  Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Документом передбачено  впровадження в Україні на базі пілотного проекту електронних аукціонів  з розподілу  частки щорічної національної квоти на імпорт озоноруйнівних речовин через проведення електронних аукціонів.

«До тепер відбір імпортерів, які б  могли отримати ці квоти, відбувався у ручному режимі або за принципом «хто перший добіжить до Мінприроди». Аби прибрати корупційну складову, я запропонував продавати квоти через електронні аукціони. Це дозволить зробити ринок прозорим, конкурентним та уникнути можливої монополізації. А головне – принесе додаткові кошти в бюджет», – пояснив Остап Семерак.

Нагадаємо, що відповідно до Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар, для України встановлюється щорічна квота на імпорт озоноруйнівних речовин, якої слід дотримуватися з метою уникнення санкцій, зокрема, можливої повної заборони постачання цих речовин в країну.

Джерело