Ліміти на видобуток лося в Україні суттєво знижені після консультацій з екологами

Ліміти на видобуток лося європейського, реальна кількість якого в Україні наразі дискутується, суттєво знижені після консультацій з екологічною спільнотою. Про це йшлося на спільній прес-конференції керівництва Мінагрополітики та Міністерства екології та природніх ресурсів в Кабінеті міністрів.

Виходячи із необхідності збереження балансу між забезпеченням безпеки виду, збереженням популяції та інтересами мисливської галузі, яка може бути дестабілізована через різку зміну правил гри, було прийняте рішення про коригування лімітів на видобування.

Натомість це дасть можливість провести фаховий науковий аналіз та прийняти обґрунтовані рішення щодо подальшого використання виду.

За інформацією державної статистичної звітності чисельність лося становить 6585 голів. В той же час деякі науковці вважають цю цифру завищеною.

За ініціативи Мінагрополітики було проведено нараду з залученням представників Міністерства екології та природніх ресурсів України, Асоціації користувачів мисливських угідь, екологічних організацій щодо затвердження лімітів на видобуток тварин. Було підтримано ініціативу щодо необхідності вивчення фактичної чисельності лося європейського та ареалу його поширення.

Після отриманих результатів наукового дослідження можна буде робити висновки щодо заборони чи подальшого використання даного виду.

Джерело

Автор