Україна бере участь у 86-й сесії Генеральної Асамблеї Інтерполу (фото)

Щорічна Генеральна Асамблея Інтерполу проходить у Пекіні з 26 по 29 вересня цього року. Україну представляє голова Національної поліції Сергій Князєв.

Відкрив міжнародний захід Президент Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін. Також з промовою до учасників саміту звернувся Генеральний секретар МОКП–Інтерпол Юрген Шток.

У роботі саміту бере участь делегація України. Її очолює голова Національної поліції України Сергій Князєв, а до складу увійшли начальник Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції Василь Неволя та перший заступник начальника цього департаменту Юрій Гладун.

До порядку денного 86-ї сесії Генеральної асамблеї Інтерполу увійшли питання боротьби з транснаціональною злочинністю, кіберзлочинністю, протидії міжнародному тероризму тощо.

Під час роботи саміту поліцейські обговорюють та вносять зміни до деяких статей Статуту Міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол.

Крім того, представники міжнародних поліцейських організацій прозвітують про діяльність Інтерполу за минулий рік та обговорять заходи щодо розвитку організації у наступному році.

Водночас голова Національної поліції України Сергій Князєв в рамках візиту провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом  України у Китайській Народній Республіці Олегом Дьоміним.

Нагадаємо, у липні цього року Верховна Рада ратифікувала Угоду про оперативне та стратегічне співробітництво з Європолом.

Джерело

Автор