Звернення до Генпрокурора щодо справи 2 травня

Mason Lemberg

Юрій Віталійович, тут таке діло:

У вашій роботі і результатах є багато речей, які я розумію і підтримую, є багато речей, які я не підтримую, можливо тому що чогось не знаю, а можливо тому, що вони не правильні. Але то всьо рутина.

Є базові індикативні речі. Як то справа Майдану, як то справа 2 травня. В цих справах ви не маєте права лажати. Ніякого права.

Люди загинули, боронячи країну від орди.

Великою мірою, а може й основним чином, завдяки їхньому Подвигу Україна зараз існує на політичній карті світу.

Я все розумію.

Я бачив, йуля володимирівна керувала процесами в Одесі і як вона відмазувала мусора, який потім втік в країну-агресора. Я розумію, яким чином “збиралися” докази по справі з таким керівником і його кришувальницею.

Я розумію, як працювало тоді СБУ, тодішній керівник котрого в 2017 році вчиняє злочин аналогічний злочину сепаратистів, що “проривали” Ізварино для російських танків, публікує “аналітику” про “війну з повстанцями на Сході” і корчить з себе великого конспіратора, закреслюючи ім’я Віце-Президента США, скасовуючи у себе в фейсбуці “зустріч” з ним.

Я розумію як працювала тоді прокуратура під началом найпатріотичніших патріотів зі Свободи.

Я все розумію.

Одначе я, громадянин України, не даю вам права лажати у справі 2 травня.

Я не приймаю кивань в сторону суду.

Ні, не тому, що зараз амеби будуть використовувати цей факт і відмазувати злочинців в ще одній індикативній справі “бичка, для якого прорвали кордон”, фонтануючи рефлекторними реакціями на кшталт: “сепаратистів відпускають, а “потріотів” судять”.

Ні, не тому, що я хочу поставити “революційну доцільність” вище закону і користуючись цим знищити опонентів. Ні, це хибний шлях.

І навіть не тому, що кивання в чиюсь сторону (навіть в сторону українських судів) – це слабкий аргумент, який використовують блазні типу ситника, що освоївши мільярди державних грошей принесли країні 21 млн. грн. і історію про “улюблену людину”.

А тому, що такими лажами ви не забезпечуєте верховенство закону.

А тому, що такими лажами руйнуєте основи державності, стимулюючи сепаратистів і іншу погань безкарно вбивати людей, що стають на захист держави.

Автор