Резервіст може обрати в якій частині проходити службу у військовому резерві (фото)

У Нацгвардії можна обирати військову частину для проходження служби у військовому резерві. Таким чином резервіст точно знатиме де проходитиме службу. Також це є гарантією того що у разі мобілізації його не зможуть призвати до  іншого військового формування без його згоди.

Про це, в четвер, під час перевірки навчань резервістів столичного гарнізону на території  Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів НГУ в с.Старе, Київської області, заявив командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров.

За словами Аллерова, це перші збори резервістів, які проходять на базі Нацгвардії за інтенсивним курсом військової підготовки для резервістів. Командувач відмітив високий рівень злагодженості, що продемонстрували резервісти.

«Результат, якого ви досягли за півтора тижня зборів, вразив мене. Скажу відверто, я задоволений рівнем вашої підготовки та злагодженості. Мені вдвічі приємно про це говорити, адже ваша професійність посилює боєздатність Нацгвардії», – зазначив він.

Особи, які уклали контракт для проходження служби у військовому резерві, зараховуватимуться в списки тих військових частин, де укладали такий контракт. У разі проведення мобілізації, або зборів резервісти нацгвардії, які уклади контракт, прибуватимуть минаючи військкомати напряму до військових частин Нацгвардії.

Командувач НГУ подякував резервістам за сумлінне навчання. При цьому він наголосив, що підготовка резервістів у Нацгвардії наразі відбувається планово, аби резервіст завжди був готовий швидко стати в стрій для виконання поставленого завдання.

Джерело