Сьогодні відбулися вдалі випробування безпілотника ударної дії – Турчинов (фото)

Сьогодні відбулися вдалі випробування безпілотника ударної дії. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань на полігоні Гончарівське Чернігівської області.

За його словами, одне із завдань, яке ставила Рада національної безпеки і оборони України перед вітчизняним обороно-промисловим комплексом, – «налагодження виробництва якісних безпілотних літальних апаратів бойового застосування».

«Розвідувально-ударний комплекс «Сокіл», який ми сьогодні випробували, складається з однієї розвідувальної та трьох ударних бойових машин, тому він здатний знаходити та точно вражати цілі, використовуючи, залежно від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної та термобаричної дії» – відзначив О. Турчинов, додавши, що сьогоднішні випробування відбувались у надзвичайно складних метеоумовах: «Пориви вітру були 14-17 метрів на секунду». «Незважаючи на ці проблеми, фактично всі завдання, які були поставлені, – виконані, цілі – вражені», – зазначив він.

Секретар РНБО України повідомив, що цей безпілотник – «продукт успішної кооперації українського підприємства «Чезара» з польськими партнерами».

«Випробування відбулися успішно, продемонстрували ефективність цих безпілотних комплексів. Наступний крок – поставити їх на озброєння та ефективно використовувати у бойових умовах», – сказав він.

Секретар РНБО України після наради з виробничниками та військовими повідомив, що найближчим часом будуть представлені нові моделі ударних БПЛА «значно більшої дальності застосування та з потужнішими бойовими характеристиками».

Джерело