Виставка іранських товарів – новий крок у розширенні торговельного співробітництва з Іраном

Перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Галина Карп провела зустріч з Президентом Палати торгівлі, промисловості, надр та сільського господарства Ірану паном Голамхосейна Шафеї.

Галина Карп наголосила, що розширення співпраці з Іраном сприятиме розвитку економіки обох країн. Також відзначила, що друга виставка іранських товарів, яка проходить у Києві, є важливим кроком у збільшені товарообігу між двома країнами та налагодженні двостороннього співробітництва. Вона також відмітила важливість співробітництва українських та іранських підприємств як інвесторів чи партнерів у спільних проектах та наголосила, що Торгово-промислові палати обох країн відіграють ключову роль у налагоджені відносин між підприємствами.

Г.Карп зауважила, що українські підприємства мають значний технічний досвід модернізації підприємств, тому зацікавлені в реалізації спільних проектів у сфері енергетики на території Ісламської Республіки Іран

Також Г.Карп нагадала, що у лютому ц.р. проведено перше засідання Спільної робочої групи у сфері енергетики у місті Тегеран. З метою реалізації маштабних двосторонніх проектів у вересні 2016 р. іранські експерти з теплової електрогенерації ознайомились з технічним потенціалом українських підприємств. «Маю сподівання, що нинішній візит іранської делегації буде ефективним кроком у розвитку економічних відносин наших країн», – зазначила перший заступник Міністра.

«З огляду на потребу в диверсифікації джерел і маршрутів постачання енергетичних ресурсів, Україна вітає вихід Ірану на світові енергетичні ринки», – наголосила Г.Карп.

Іранська сторона підкреслила, що розглядає Україну як стратегічного партнера та зацікавлена в активізації іранського бізнесу, тому прагне використовувати можливості та розвивати контакти для поглиблення взаємовигідного співробітництва.

Джерело

Автор