Арсен Аваков: Атака на базові інституції держави, заради політичних інтересів – злочинна та безвідповідальна

Арсен Аваков закликав політиків не розривати Україну політичними іграми та розмінювати державу, переслідуючи власні корисні цілі.

«Шановні політики, не розмінюйте Україну, щоб догодити власним політичним цілям. Ви і я лише маленький епізод в історії великої держави. Щоб не було, чи ви знаходитесь при владі, чи в опозиції – ризикуйте і жертвуйте власною позицією ‑ але ніколи не йдіть в азартний ва-банк, ризикуючи інтересами України», ‑ закликав міністр.

Очільник МВС наголосив, що такі дії політиків, незалежно від їх політичної забарвленості, можуть призвести лише до одного ‑ розвалу інституціональності.

«Це розвал фундаменту, на якому ми будуємо нашу країну ‑ незалежно від тих, чи інших політичних груп при владі. Атака на базові інституції держави, заради політичних інтересів ‑ злочинна та безвідповідальна», ‑ наголосив Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що дії всіх учасників вчорашніх подій на пункті пропуску «Шегині», коли було здійснено прорив державного кордону, підпадають під 332 статтю (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу.

«По факту незаконного перетину кордону Національна поліція розпочала кримінальне провадження з 332 статтею. Саакашвілі та всі, хто незаконно перетнули кордон, повинні або прибути до пункту пропуску «Шегині» і пройти процедуру оформлення, або прибути до підрозділу Міграційної служби. Всім учасникам «прориву», в тому числі і народним депутатам, треба прийти до поліції, щоб дати свідчення», ‑ зазначив Арсен Аваков.

Міністр наголосив, що всі особи, які нападали на прикордонників і поліцейських будуть покарані відповідно до закону ‑ оскільки від протиправних дій учасників акції постраждали та потребували медичної допомоги 16 працівників прикордонної служби та поліцейських.

Очільник міністерства внутрішніх справ сказав, що зі сторони силовиків були прийняті всі можливі кроки, щоб попередити протистояння на кордоні. Тривалий час працівники системи МВС розробляли логістику і намагалися подбати про безпеку всіх присутніх.

Джерело

Автор