Злочин проти країни

Mason Lemberg

Не знаю, що гірше у вчорашній ситуації: сам факт прориву кордону чи те, що нормальні люди, в тому числі мої читачі, ведуться на замасковані речьовки, якими відмазують злочин проти країни.

Вчора побачив спробу відмазати злочин саакашвілі стандартно-дебільною речьовкою “не можна _____, бо ахметов не сидить”, замаскованою під:
“Прорив кордону – це погано, але ми в Україні. Тут гірші речі: бюджет розкрадають, закони погані і т.д.”

Я дуже сподіваюсь, що тим, хто вносить в голови людям таку вбивчу “логіку” і тим, кому ця логіка подобається, вдасться уникнути насильства щодо себе і своїх близьких. Бо користуючись такою “логікою” у випадку якщо їх поб’ють чи згвалтують (як вчора згвалтували Україну), вони будуть відмазувати гвалтівника бо “бюджет пилять і закони погані”.

Особливого дебілізму цій “логіці” додає той факт, що цілком конкретному злочину цілком конкретних людей, жахливому злочину по своїй суті, як завжди, протиставляють абстрактних сферичних корупціонерів у вакуумі без будь-якої конкретики в претензіях.

Тепер по суті:

1) Ми збудуємо таку Україну, яку хочемо бачити. Якщо ми будуємо нову країну на основі “але ми в Україні, тут можна гвалтувати Закон, країну, громадян”, то ми ніхрена з такими установками не збудуємо.

2) Те, що вчора відбулося, виходить за межі внутрішніх політичних срачів, внутрішніх чвар. Вчора група людей у вишиванках зазіхнула на основи держави, порушивши цілісність державного кордону, що є недоторканим по своїй суті. Ця група людей зробила те ж саме, що сепаратисти і російська армія в 2014 році.

І це вже зовсім не питання внутрішніх чвар і тицяння пальцем на абстрактних корупціонерів у вакуумі. Це виклик існуванню держави.

Порошенко не вічний і Аваков теж, зійдуть з політичного поля і інші, але те, що було зроблено вчора виходить за межі політичної боротьби за “рейтинги”, це грьобане дніще, це руйнування держави.

3) Ми вчора побачили, що схід і захід дійсно разом. Що дурні в футболках з тризубами нічим не відрізняються від дурнів у футболках двоголовими курками.

Це я до вас, мої земляки, вашу пиху, бундючність і вишиванковий патріотизм андріййванович вчора добив вщент.

Автор