Канада, МВФ, ЄБРР, ЄС та США консультуватимуть Мінфін у реформі Державної фіскальної служби (фото)

5 вересня Міністр фінансів Олександр Данилюк, Держсекретар Мінфіну Євгеній Капінус та в.о. Голови ДФС Мирослав Продан зустрілися з міжнародними партнерами для формування Наглядової ради Проекту з комплексної реформи ДФС.

У зустрічі взяли участь Хьюг Мінгареллі, Посол ЄС в Україні, Роман Ващук, Посол Канади в Україні, Ернст Райхель, Посол Німеччини, Франсіс Маліж, Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу, Брайан Сіл, представник Мінфіну США, Уоррен Вілсон, співробітник економічного відділу Посольства США, Йоста Люнгман, представник МВФ в Україні.

Основною темою обговорення стала імплементація усіх напрацювань щодо реформи ДФС, над чим вже працює Група впровадження реформи разом з Робочими Групами у складі представників Мінфіну, ДФС та консалтингової компанії.

“Мета Проекту – перетворити ДФС на ефективну та сучасну структуру з розвинутою системою ІТ, автоматизованими та прозорими процесами, та максимально зрозумілою системою обслуговування. Радий, що у всіх є спільне бачення того, як має відбуватися реформа та що саме потрібно трансформувати”, – зазначив Міністр фінансів.

Усі міжнародні партнери підтримали ідею створення Наглядової ради та погодилися допомогати в реформуванні ДФС.

“Ми готові підтримувати команду Мінфіну та ДФС у Проекті з комплексної реформи фіскальної служби. Реформа ДФС – одна з найважливіших реформ для подальшого відновлення української економіки та залучення інвесторів. Те, що в цього Проекту є чітка структура, Наглядова рада та механізми постійного моніторингу є ключовим для його успіху”, – сказав Хьюг Мінгареллі, Посол ЄС в Україні.

Міжнародна Наглядова рада буде моніторити перебіг Проекту та визначатиме пріоритети.

“Німеччина рішуче підтримує реформи в Україні. Зрозуміло, що функціонування Державної фіскальної служби є особливо важливою і чутливою сферою, яка потребує реформ – і багато громадян України це, безперечно, підтвердять. Тому ми пишаємося, що можемо і тут зробити свій внесок в успіхи вашої країни”, – зазначив Ернст Райхель, Повноважний посол Німеччини в Україні.

Така співпраця стане запорукою подальших перетворень у ДФС та посилить суспільну увагу до змін всередині структури.

“Радий бачити, що Міністерство фінансів готове координувати процес реформування фіскальних органів. В свою чергу, ми готові приєднатись до Наглядової ради, щоб консультувати команду, що впроваджує реформу ДФС. Але також важливо пріоритизувати усі рекомендації, щоб визначені дослідженням ініціативи впроваджувати поступово та найбільш ефективно”, – додав Роман Ващук, Повноважний Посол Канади в Україні.

Нагадуємо, що за результатами дослідження Робочої Групи було визначено 4 напрямки в реформуванні податкових, які можна втілити у короткостроковій перспективі. Серед напрямків роботи – обслуговування платників, аудит, погашення боргу та робота з персоналом.

Джерело

Автор