Володимир Омелян зустрівся із Міністром транспорту та інфраструктури Республіки Корея

В рамках поїздки до Сеулу Міністр інфраструктури України Володимир Омелян зустрівся із Міністром транспорту та інфраструктури Республіки Корея Кім Хен Мі.

Сторони обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці, зокрема, впровадження ініціативи CoST в Україні, перспективи цифрової інфраструктури, а також інвестиційні можливості для представників корейських компаній в Україні.

Володимир Омелян звернувся до своєї візаві з ініціативою щодо посилення українсько-корейського співробітництва у питанні розвитку цифрової інфраструктури із можливістю залучення корейського експерта до України.

«Залучення передового світового досвіду у сфері запровадження ІТ-рішень, хмарних технологій, розвитку цифрової інфраструктури – те, що здатне революційним чином змінити функціонування не тільки транспортної сфери, а й цілих галузей економіки. Тому ми вкрай зацікавлені у розширенні українсько-корейського співробітництва у цьому напрямку», – наголосив Міністр інфраструктури.

Кім Хен Мі, у свою чергу, подякувала Володимиру Омеляну за представлення України на Конференції з питань глобального інфраструктурного співробітництва на високому рівні, відзначила прогресивність ідей, озвучених Міністром інфраструктури України, висловила переконання у необхідності посилення двосторонньої співпраці, запропонувала заснувати постійний діалог.

За словами Міністра транспорту та інфраструктури Республіки Корея, корейська сторона зацікавлена співпрацювати з Україною в рамках реалізації Національної транспортної стратегії 2030, ключові принципи якої було представлено Міністром інфраструктури України під час зустрічі.

Володимир Омелян запросив корейську колегу спільно з бізнесом відвідати Україну з візитом на початку 2018 року.

Довідково про Корею: Населення 50 млн людей, з 1953 року країна залучила 1,4 трлн доларів США іноземних інвестицій.

Джерело